U kunt bij Shell kiezen om CO2-neutraal te rijden. Via Miles & Me kunt u vanaf vandaag al meteen kiezen voor CO2-neutraal rijden. Deze optie staat nu bij uw extraatjes of wanneer uw huidige extraatje verloopt. Wanneer u voor CO2-neutraal rijden kiest, compenseert Shell de CO2-uitstoot van de door u getankte brandstof bij uw volgende tankbeurt. Dit gebeurt vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbruik van de brandstof.

CO2-neutraal rijden altijd beschikbaar met Miles & Me

Met Miles & Me verrassen wij u regelmatig met een keuze uit een gratis shopproduct, Extra Air Miles of CO2-neutraal rijden. Aangezien dit verrassingen zijn, zijn alle keuzes er niet constant. CO2-neutraal rijden is echter altijd beschikbaar. Daarnaast zit er geen einddatum en minimaal aantal liters aan dit extraatje. Op deze manier kunt u er altijd voor kiezen CO2-uitstoot te compenseren.

CO2-compensatie

Wanneer u kiest voor CO2-neutraal rijden, compenseert Shell de CO2-uitstoot vanaf de winning van ruwe olie en het raffinageproces tot en met het verbruik van de brandstof. Dit wordt gedaan via internationale, gecertificeerde CO2-compensatieprojecten in bijvoorbeeld Peru en Indonesië. In deze projecten worden bossen beschermd. Dit zorgt ervoor dat er meer CO2 wordt omgezet naar zuurstof en dat de al opgenomen CO2 door de bomen niet opnieuw vrijkomt. Op deze manier wordt uw CO2-uitstoot gecompenseerd.

CO2-neutraal rijden met andere opties

Naast de optie in Miles & Me zijn er nog andere manieren om CO2-neutraal te rijden. Voor 1 cent extra per liter bij benzine, diesel en LPG kunt u de CO2-uitstoot van de door u getankte brandstof compenseren. Shell compenseert dan op haar beurt voor u de CO2-uitstoot van winning van ruwe olie tot en met het tanken. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen Shell V-Power te tanken. Shell compenseert namelijk direct de hele CO2-uitstoot. U rijdt dan al direct CO2-neutraal zonder uw ‘CO2-neutraal rijden’ extraatje te activeren.

Meer lezen over CO2-neutraal rijden kan op onze website.