Mauritshuis restauratie en onderzoek experience

Wist je dat een schilderij elke 100 jaar opnieuw gerestaureerd wordt? Dit komt doordat de vernislaag (beschermlaag van het schilderij) elke 100 jaar wordt vervangen én de restauratie altijd bovenop de vernislaag wordt aangebracht. Het idee is namelijk dat de restauratietechnieken elke 100 jaar verbeteren, waardoor het beter is het dan opnieuw uit te voeren.

Leuk om te weten, maar nog leuker om zelf te zien! In een exclusieve openstelling hebben Miles & Me deelnemers door de restaurator van het Mauritshuis uitgelegd gekregen hoe de restauratie van een schilderij wordt uitgevoerd. Zo hebben ze met röntgen apparatuur gekeken hoe een 17e eeuws schilderij is opgebouwd, met behulp van een microscoop gezien wat de samenstelling is en hoe met behulp van infrarood dit schilderij gerestaureerd kan worden.

In een exclusieve avondopenstelling in het Mauritshuis hebben we de deelnemers rondgeleid door het museum én het restauratieatelier. Heel bijzonder om mee te maken, want zelfs de rondleidster die al 15 jaar in het Mauritshuis werkte was nog nooit in het restauratieatelier geweest. Een Miles & Me experience om nooit te vergeten!

Achtergrond informatie

Deze Miles & Me Experience is tot stand gekomen, door de sterke band die we als Shell hebben met het Mauritshuis. Shell en het Mauritshuis werken namelijk al sinds 2012 samen als 'Partners in Science'. Door samenwerking van Shell onderzoekers en Mauritshuis restauratoren zijn onder andere een echte Jan Steen ontdekt, waardevolle kunst hersteld en zijn jaartallen en locaties achterhaald van schilderijen van Jan Steen. Een impressie krijgen van de samenwerking en de experience kan ook in deze volg.

Starbucks koffietasting

Onze gasten uitleggen wat voor koffie ze drinken en hoe je koffie proeft? Dat kan je wel aan onze collega’s van Starbucks overlaten! Want door een uitgebreide koffie studie, waardoor ze zich Coffee Master mogen noemen, weten ze alle ins and outs van koffie!

Deze kennis delen we graag met onze gasten. Daarom hebben wij 48 van onze trouwe gasten uitgenodigd voor een koffietasting. Op twee van onze Shell-Starbucks locaties langs de A2 bij Maarssen en de A4 nabij afrit Den Haag zuid, hebben zij in kleine groepen koffie als nooit tevoren ervaren. Onze Coffee Masters hebben de gasten meegenomen op een reis over de wereld. Van Zuid-Amerika, via Afrika naar Azië; een ware ontdekkingsreis voor de smaakpapillen!

Elke koffie werd eerst geroken, aangezien het grootste gedeelte van de smaak bepaald wordt door de geur. Vervolgens geslurpt, want door het toevoegen van lucht verdeeld de smaak zich door de mond en komt de smaak beter tot zijn recht. Daarna gelocaliseerd, om bewust te worden waar in de mond je welke smaak proeft. Tot slot gaf elke deelnemer aan hoe hij of zij de koffie ervaarde.

Dat is ook het mooie aan koffie, iedereen ervaart het op zijn of haar manier! Dit werd versterkt door de bijkomst van heerlijke lemon cake, cheese cake en blueberry muffin, die de smaakervaring van de koffie een extra dimensie gaf. Elke gast ging naar huis met zijn of haar eigen favoriet en een geweldige ervaring rijker. Koffie zal nooit meer hetzelfde smaken voor deze enthousiaste gasten.

Van Gogh avondopenstelling

Hoe is het om de grote meesterwerken van Van Gogh in een leeg museum bekijken? 36 van onze gasten kunnen je hier alles over vertellen. In een speciale openstelling hebben ze onder begeleiding van ervaren gidsen de meesterwerken kunnen bewonderen en meer kunnen horen over leven van de meester. Een selfie maken voor de bekendste schilderijen, even rustig de tijd nemen om ongestoord de werken eens goed van dichtbij te bekijken en alleen in een zaal rondlopen. Een avond die als zeer bijzonder werd ervaren. En bijzondere foto’s om bij na te genieten!

Het Van Gogh wordt jaarlijks door 2,3 miljoen mensen bezocht. Dit maakt het Van Gogh het best bezochte museum van Nederland. De reden voor de speciale openstelling is het partnership dat wij met het Van Gogh hebben. Hierin stellen wij kennis, techniek en budget beschikbaar voor behoud en onderzoek. Meer lezen over de samenwerking kan op de pagina Vijftien jaar vincent – De geheimen van Van Gogh.

36 van onze trouwe gasten hebben exclusief kunnen genieten van de rondleiding en de meesterwerken. Ben jij ook bij onze volgende Miles & Me experience? Doe mee met Miles & Me, maak Shell onderdeel van je reis en je wordt vanzelf uitgenodigd om mee te doen in de selectie van de experiences.

Winactie Beemster

De eerste winactie was opgezet in samenwerking met Beemster kaas. Het initiatief is genomen vanuit Shell om het nieuwe Miles & Me programma onder de aandacht te brengen. De 50 gasten wonnen een geheel verzorgde dag voor 2 personen bij een Beemster kaasboer en kaasmakerij.

In de grote loods werden hooibalen neergelegd zodat de gasten in stijl plaats konden nemen. Op houten pallets werden gezellige tafelkleedjes neergelegd en een heerlijke Deli by Shell lunch geserveerd. De gasten werden hartelijk verwelkomd door 2 kaasmeisjes die heerlijke Beemster kaas serveerden. Na korte presentatie begon de rondleiding op het erf. De gasten kregen het hele proces van melken mee en konden de melkrobot live in actie zien.

Daarna zijn wij met alle gasten naar CONO gereden, de kaasmakerij van Beemster kaas. Eerst werd door middel van een interactieve presentatie de geschiedenis van de Beemster en de kaasmakerij in beeld gebracht. De rondleiding in de kaasmakerij is bijzonder, door een lange gang met glaswerk kan het gehele productie proces worden gevolgd. De kaas wordt op unieke traditionele manier met ambachtelijke elementen gemaakt.

Onze gasten waren erg enthousiast en de goedgevulde goodiebag geeft de dag een leuke afsluiting. In de evaluatie beoordeelden de gasten de Miles & Me winervaring met een mooie gemiddelde 9!

Enkele reacties van onze gasten;

“Wat een fantastische dag, we maken er een heel weekend van en hebben een hotelletje geboekt!”

“Ik ga na deze dag weer Shell tanken!” “Super leuk, leerzaam, lekker, en verrassend: bedankt!”

“De vakbekwaamheid en het enthousiasme van de jonge boer Niek was verbluffend, een RVS kaasfabriek en dan toch zo'n smaak!!”

Winactie Pernis

Op 17 juni jl. vond de tweede winactie van Miles & Me plaats: 50 actieve Air Miles gasten van Shell beleefden een exclusieve rondleiding op Shell Raffinaderij Pernis.

Op zaterdagochtend vertrokken onze gelukkige prijswinnaars met de Ferry naar de Rotterdamse haven. Aan boord van de Ferry vertelde een ervaren voorlichter ondertussen hét verhaal van de Maasvlakte aan onze gasten. Hierbij werd er natuurlijk een link gemaakt naar Shell, olietankers en oliehandel. Gasten ervaarden zelf hoe groot de kolossale containerkranen en schepen zijn als er met de Ferry langs wordt gevaren. Dichterbij het grootste havengebied in actie kon men niet komen!

Na de rondvaart zijn onze gasten met een heerlijke lunch ontvangen op centraal kantoor van Shell Pernis voor een interactieve presentatie over de geschiedenis van de grootste raffinaderij van Europa! Na de presentatie leidde een bus ons rond over de raffinaderij waar we alles leerden over het raffinage proces en de tot standkoming van onze Shell brandstoffen! Met een goedgevulde goodiebag en groepsfoto namen we afscheid van hele blije gasten...

Een greep uit de reacties:

"Hierbij wilde ik jou en het Shell team dat aanwezig was, nog eens hartelijk bedanken voor jullie inspanningen en tijd om van deze winactie dag een succes te maken. Mijn dochter en ik hebben ervan genoten en vonden het erg interessant.’’

"Hartelijk bedankt voor de leuke dag!’’

"Nogmaals dank voor de uitnodiging en goed verzorgde dag."

Winactie Essent

Op 16 september jl. vond de derde winactie van Miles & Me plaats. 40 actieve Air Miles gasten van Shell kregen een exclusieve rondleiding op het windpark Zuidwester van Essent.
Deze samenwerking met Essent is tot stand gekomen omdat Shell en Essent samen in de Air Miles coalitie zitten.

De middag begon met een heerlijke lunch. Daarna ontdekten onze gasten alles over wind- en duurzame energie in het Experience Center van Innogy (het moederbedrijf van Essent).
Vervolgens bezochten wij het Windpark Zuidwester, waar de gasten een onvergetelijke dag hebben ervaren!

Nadat iedereen goed was uitgewaaid, kreeg iedereen een goedgevulde goodiebag mee en namen we afscheid van hele enthousiaste gasten...

Een van de reacties van onze gasten:

‘’De dag hebben wij ervaren als zeer interessant en educatief. Erg leuk dat wij op deze wijze dankzij Shell en Essent een erg leuke dag gehad hebben, compleet met een kijkje in een windmolen!
Dank hiervoor en complimenten aan alle medewerkers die meegewerkt hebben aan deze erg leuke ervaring!’’

Winactie Praxis

Op 14 oktober jl. was er een winactie van Miles & Me voor 30 actieve Miles & Me deelnemers. Van Shell kregen zij een exclusieve klus workshop bij Praxis. Deze samenwerking met Praxis is tot stand gekomen omdat Shell en Praxis samen in de Air Miles coalitie zitten.

Op de Praxis locaties Hengelo en Zoetermeer werden in totaal vier workshops gehouden (ochtend en middag sessies). Onze gasten kregen onder begeleiding van een deskundige de mogelijkheid om een mooie design lamp te maken. Met volle enthousiasme zijn onze gasten aan de slag gegaan en hebben voor zichzelf een mooie design lamp in elkaar geknutseld.

Na afloop kreeg iedereen een goedgevulde goodiebag mee en namen wij afscheid van onze handige gasten!

Aantal reacties van onze gasten:

Kristie Jansen: Ik vond het een zeer geslaagde workshop met een enthousiaste begeleider en mede-winnaars op een goede locatie!!

Anneke Huizinga: We vonden het een hele leuke bijeenkomst en we hebben een hele mooie lamp kunnen maken. De sfeer was goed en de docent ook.

Natasja Behr: De opdracht was ontzettend leuk en de dag is gezellig en goed verlopen!

Meer in Voordelen voor trouwe klanten