Shell Helix: een revolutie in motorolie, ontwikkeld uit aardgas

Met Shell PurePlus-technologie kunnen wij superieure smeermiddelen ontwikkelen voor de meest geavanceerde motoren, waardoor Shell Helix Ultra onze meest geavanceerde olie ooit is. Shell Helix Ultra beschermt tegen slijtage en corrosie, verlaagt de onderhoudskosten en verlengt de levensduur van uw motor.

Ervaar gas-naar-vloeistof (GTL)

Productvoordelen van Shell Helix Ultra

Prestaties

Prestaties van Shell Helix

Prestaties

Dankzij de uitstekende prestaties bij lage temperaturen stroomt Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie snel naar kritieke motoronderdelen, zelfs bij extreem lage temperaturen. Hierdoor start uw motor makkelijker bij koud weer1 en warmt de motor sneller op. Shell Helix Ultra presteert ook beter dan ooit tevoren bij extreem hoge temperaturen2.

1 Vergeleken met oliën met een hogere viscositeit.
Gebaseerd op de prestaties van Sequence IIIG in vergelijking met oliën van groep II en groep III.

Minder wrijving

Lager brandstofverbruik door minder wrijving

Minder wrijving

Hoe minder wrijving tussen de onderdelen van de motor, des te gemakkelijker kunnen de onderdelen bewegen en des te minder brandstof wordt gebruikt. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een lage viscositeit en lage wrijving, waardoor deze formule tot 3% besparing op het brandstofverbruik kan bieden.1

1 Gebaseerd op ACEA M 111-brandstofverbruiksresultaten vergeleken met de industriële referentieolie.

Minder vaak bijvullen

Minder vaak bijvullen

Minder vaak bijvullen

Sommige motoroliën verliezen tot 20% van hun volume alleen al door verdamping. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een samenstelling met weinig verdamping en verliest hierdoor minder dan 10%. Het olieverbruik wordt verlaagd waardoor de onderhoudskosten worden verminderd.

Superieure motorreinheid

Superieure motorreinheid

Superieure motorreinheid


Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie bevat speciale actief reinigende additieven die hoogwaardige motoren helpen beschermen tegen afzettingen die het vermogen en de prestaties verminderen. Deze olie is ontworpen om u onze ultieme actieve reinigingskracht te bieden, met onovertroffen bescherming tegen sludge.

Aanbevolen door toonaangevende fabrikanten

FERRARI

Ferrari 458

Ferrari

Shell’s relatie met Enzo Ferrari begon in de jaren 30 van de vorige eeuw. De allereerste Ferrari die in 1947 de fabriekspoorten in Maranello (Italië) verliet maakte gebruik van Shell-smeermiddelen. En dat is nu nog steeds het geval. De motor van elke Ferrari die wordt geproduceerd in Maranello, van de 458 Italia tot de nieuwste innovaties van Ferrari, is gevuld met Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie.

Als een product goed genoeg is voor een superauto zoals een Ferrari, kunnen bestuurders van alle auto’s erop vertrouwen dat dit een perfecte motorolie is.

MASERATI

Maserati-motor

Maserati

Sinds januari dit jaar is de motor van elke Maserati die wordt geproduceerd gevuld met Shell Helix Ultra met Shell PurePlus-technologie.

Shell Helix Ultra en Maserati delen een ambitieuze visie voor de toekomst van de wereldwijde markt van luxe auto’s en een gedeeld streven om bestuurders wereldwijd de beste producten te bieden.

Bovendien zal Shell Helix Ultra een auto in de Maserati Trofeo World Series 2014 sponsoren. Dit internationale GT-kampioenschap met één type auto werd in 2010 voor het eerst gehouden en omvat zes races op enkele van de meest prestigieuze circuits in Europa, Amerika en Azië.

HYUNDAI

Hyundai Neuville

Hyundai

Het Hyundai Shell World Rally Team is een splinternieuw fenomeen in de meest prestigieuze rallyreeks dat een geheel nieuwe auto ontwikkelt, de Hyundai i20 WRC, gereden door ongekende racetalenten.

Shell en Hyundai zijn sinds 2005 mondiale partners en hebben in 67 markten wereldwijd een Global Aftermarket Agreement gesloten. Het technisch partnerschap van Shell richt zich op het gezamenlijk behalen van beslissend voordeel in de Hyundai Motorsport terwijl zij op het hoogste rallyniveau racen.

Shell Helix-producten

Advies en tips

Mythes over brandstofbesparing

Om efficiënt met brandstof om te gaan, hebben we de bekendste mythes over brandstof voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op de juiste manier brandstof besparen.

Een kijkje in de motor

Bijna 150 jaar geleden werd er voor het eerst patent aangevraagd op de viertaktmotor. Sindsdien is er veel veranderd. We gaan proberen uit te leggen wat er met je brandstof gebeurt wanneer een moderne motor aan het werk gaat.