Motorolie uit aardgas

De huidige motoren hebben een motorolie nodig die met de veranderende eisen meegaat en die actiever de prestaties en de levensduur verhoogt. Daarom heeft Shell een compleet nieuwe manier ontwikkeld, met aardgas als uitgangspunt, om basisolie te produceren; het hoofdbestanddeel van motorolie.

Shell PurePlus-technologie

Shell PurePlus-technologie is een revolutionair proces dat aardgas omzet in kristalheldere basisolie die vrijwel geen van de onzuiverheden bevat die aanwezig zijn in ruwe olie. Een motorolie bestaat voor ongeveer 75-90% uit basisolie en dus is dit qua samenstelling een belangrijke stap voorwaarts.

Shell PurePlus-technologie produceert een basisolie met betere prestaties op het gebied van viscositeit, wrijving en verdamping vergeleken met vooraanstaande traditionele basisoliën. De olie helpt te zorgen voor een langere levensduur van de motor, minder onderhoudskosten en olieverbruik, een grotere brandstofbesparing en een schonere motor.

Leer meer over deze baanbrekende nieuwe technologie van Shell in de onderstaande afbeelding.

Innovatie plus bewezen technologie

Shell voegt gepatenteerde Active Cleansing Technology toe aan de Shell PurePlus-technologie basisolie om Shell Helix Ultra te produceren – onze meest geavanceerde motorolie ooit. Door deze unieke combinatie biedt Shell Helix Ultra een nog betere reiniging en bescherming – geen enkele andere motorolie houdt uw motor zo goed als fabrieksschoon.

Waarom heeft Shell deze technologie ontwikkeld?

De motortechnologie heeft gedurende de laatste jaren wereldwijd enorme ontwikkelingen doorgemaakt en autofabrikanten eisen betere prestaties van motorolie. Daardoor is er binnen de industrie een algemene verschuiving ontstaan naar volsynthetische motorolie (olie met een lagere viscositeit en een consequent hoge kwaliteit). Alleen met deze motorolie kunnen bestuurders het uiterste halen uit de hoogwaardige motoren van tegenwoordig.

Shell is altijd op zoek naar manieren om nieuwe en verbeterde technologieën toe te passen op de samenstelling van onze motorolie. Met een op aardgas gebaseerde technologie, een schoon en zuiver uitgangspunt, heeft Shell onze synthetische smeermiddelen opnieuw uitgevonden en de prestaties van onze producten verbeterd.

Bekijk hier het volledige Shell Helix-gamma motoroliën

Bekijk hier de Shell Helix PurePlus Experience

Shell Helix-automotoroliën

Shell Helix bevat de nieuwste technologieën. De Active Cleansing Technology (ACT; actieve reinigingstechnologie) ervan is dusdanig samengesteld dat deze de motor reinigt en beschermt.

Shell Advance-motorfietsoliën

Gebruik van de juiste olie is van essentieel belang. Om er zeker van te zijn dat elke motorfiets optimaal presteert, heeft Shell Advance een productgamma ontwikkeld voor verschillende soorten motorfietsen en rijstijlen.