Roy Hilgers (40)

Altijd zelfstandig ondernemer geweest in diverse beroepen.
Sinds acht jaar in het bestuur van Taxicentrale St-Job in Rotterdam, rijdt nu niet meer zelf, en adviseur van de gemeente Rotterdam over taxizaken zoals regelgeving en kwaliteit.

Meest bijzondere rit was naar Rabat in Marokko, met een klant die in Nederland was gestrand toen al het vliegverkeer stil lag na een vulkaanuitbarsting in IJsland een aantal jaren geleden.

“We rijden met 150 taxi’s in Rotterdam en omgeving en doen veel voor de multinationals die daar zitten. Dat gaat om grote omzetten. We hebben veel werk van mensen die met het vliegtuig komen. Van de zestig taxi’s die daar staan, zijn er twintig van ons. Dat zijn ook bijna allemaal zakelijke klanten. Is het een bank holiday in Engeland, dan staan onze chauffeurs toch wel zo’n beetje de hele dag duimen te draaien op Rotterdam Airport. Dat merken we heel erg. Van de dagjesmensen moeten wij het echt niet hebben.

Voeger brachten we ook veel mensen van de Thalys naar de grote kantoren hier in Rotterdam, daar hadden we altijd veel klandizie aan. Ze boekten ons gewoon een hele dag en wij reden ze langs alle kantoren waar ze langs moesten. Dus daar hadden we echt een goede boterham aan. Dat kon toen allemaal, het maakte niet zoveel uit wat het kostte. Tot het crisis werd, toen moesten ze met de trein van hun baas en dat is nog steeds zo. Die omzetten zijn nog niet terug.

Vergeleken met de gouden jaren is het tegenwoordig wel anders in onze branche. De helft van onze omzet bestaat nog steeds uit zakelijke klanten, maar het is allemaal wat minder en rustiger. Het is voor ons echter moeilijk te bepalen waar dat precies aan ligt. Er is natuurlijk veel veranderd in de markt, er zijn veel nieuwe partijen bijgekomen, er zijn nu veel meer mogelijkheden voor onze klanten. En onze klanten maken ook andere keuzes. Ze letten beter op de kosten en huren bijvoorbeeld geen taxi meer voor een hele dag. Dat zie ik ook niet zo snel meer terugkomen.”

Meer Shell

Verbindende bedrijvigheid: Eelco Osse

Eelco Osse is werktuigbouwkundig ingenieur in Enschede. Daarnaast is hij CEO en Eigenaar van Osse Equipment Manufacturing Group.

Verbindende bedrijvigheid: Wiebe van Bockel

Wiebe van Bockel werkt al twintig jaar in de mobiliteit. Woont in Nederland, maar reist meer dan honderd  dagen per jaar de wereld over.

Het mes snijdt aan twee kanten: Ad Bergwerff

Dorpsslagerij Bergwerff in Pernis is uitgegroeid tot een vleesbedrijf met meer dan vijftig personeelsleden. De komst van een bedrijfskantine in de Shell-raffinaderij in Pernis stond aan het begin van die metamorfose.

Over Shell in Nederland: Feiten en cijfers

Wat weet jij écht over Shell in Nederland? Verrijk je kennis met feiten en cijfers. Ontdek bijvoorbeeld hoe we samen op weg zijn naar CO2-neutrale energie voor thuis, onderweg en op het werk.