Op het Shell-winnaarsaffiche van 1954, (start Nürburgring, finish Noordwijk) staat een opvallende naam bij de categorie speciale serie-tourwagens: M. Gatsonides. De op Java geboren coureur (1911-1998) won een jaar eerder nog de Rallye Monte-Carlo, de moeder aller rally’s. Op innovatieve en omstreden wijze, dat wel. Maurice Gatsonides - Maup voor vrienden - was naast gevierd coureur en sportautobouwer ook uitvinder. Zijn bekendste uitvinding is ironisch genoeg de Gatsometer, vandaag beter bekend als de flitspaal.

Meer Shell

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.

Over Shell in Nederland: Feiten en cijfers

Wat weet jij écht over Shell in Nederland? Verrijk je kennis met feiten en cijfers. Ontdek bijvoorbeeld hoe we samen op weg zijn naar CO2-neutrale energie voor thuis, onderweg en op het werk.