Nieuwe doorbraken in de chemische wetenschap maken het vervolgens mogelijk die zwaardere olie te gebruiken voor andere doeleinden dan kaarsen. De oude parafine-installatie in Amsterdam-Noord, waar een nabehandeling het vergelen van de witte Indische parafine helpt voorkomen, wordt daarom stapsgewijs omgebouwd tot laboratorium om de fabricage van nieuwe olieproducten te versnellen. Zo kent iedere tijd zijn eigen transitie. Het lab is de voorloper van wat nu de Energy Transition Campus Amsterdam heet.

Meer Shell

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.

Over Shell in Nederland: Feiten en cijfers

Wat weet jij écht over Shell in Nederland? Verrijk je kennis met feiten en cijfers. Ontdek bijvoorbeeld hoe we samen op weg zijn naar CO2-neutrale energie voor thuis, onderweg en op het werk.