man walking on the coloured zebra crossing

”We hechten bij Shell Moerdijk waarde aan een grote diversiteit”, zegt Paul Buijsingh, General Manager van Moerdijk. “Dat we van Moerdijk een veilige werkplek - zonder ongevallen - willen maken, is voor iedereen duidelijk. Maar we streven er ook naar om een werkplek te creëren waar je respect hebt voor elkaar, waar we actief op zoek gaan naar de mening van een ander en waar we ons allen bewust zijn dat we geen dingen zeggen waarmee we collega’s kunnen kwetsen of buitensluiten.”

Ervaring leert dat ruim 20-30% van de LHBT-werknemers in de engineering en olie & gas-industrie niet open is over de seksuele voorkeur uit angst voor reacties van collega’s. Tegelijkertijd blijkt dat medewerkers van bedrijven of afdelingen met een open en sociaal veilige cultuur met meer plezier en beter hun werk hun werk doen.

Paul Buijsingh: “Shell Moerdijk moet een plek zijn waar íedereen zich vrij voelt om te zijn wie hij of zij is. En daar ook voor uit moet kunnen komen. We hebben daarom een tijdje geleden enkele zebrapaden in de regenboogkleuren van het LHBT-netwerk geschilderd. Om dit nog eens kracht bij te zetten, zijn onlangs ook onze gereedschapsauto’s met het LHBT-logo bestickerd.”

Meer in Over ons

Over Shell Moerdijk

Shell Moerdijk, locatie, veiligheid en milieu, producten en de general manager.

Omgeving Moerdijk

Shell Moerdijk speelt een belangrijke rol in de directe (leef)omgeving. Een goede relatie met de buren is daarom van groot belang.