Installatie Moerdijk

De Shell Kinderraad is sinds 2014 een gezamenlijk initiatief van Shell Pernis en de Kleine Ambassade uit Schiedam. Dit jaar dus ook de start van de eerste kinderraad Shell Moerdijk. De raad bestaat ieder jaar uit een groep enthousiaste kinderen uit groep 6 t/m 8 die in de buurt van Shell Moerdijk wonen.

Zij willen meedenken over hun toekomstige leefomgeving en nemen daarom deel aan dit initiatief. Deze kinderen krijgen les over veiligheid, techniek en komen in contact met allerlei moderne en technische beroepen. Tevens nemen ze een kijkje achter de schermen op het complex van Shell Moerdijk. Maar ze moeten uiteraard ook zelf aan de slag.

Gedurende het jaar leren de kinderen veel en zullen naar aanleiding daarvan een advies uit te brengen aan de directie van Shell Moerdijk. Dit advies is gebaseerd op een door hun zelf gekozen maatschappelijke kwestie. Het thema van de Moerdijkse Kinderraad is: Natuur en Chemie.

Gesprek Kinderraad Moerdijk

Tijdens de eerste bijeenkomst werden al meteen veel vragen gesteld over techniek, de mogelijkheid om de brandweer een keer te ontmoeten, en naar de werkplaats te gaan en er waren vragen over het milieu.

Zoë: “Door de shell Moerdijk kinderraad kunnen kinderen meedenken over de toekomst. Heel weinig kinderen hebben een stem in de grote mensenwereld”. Maartje: “Ik wil later graag in de techniek werken dus dit is een leuke kans om achter de schermen te kijken en te ontdekken of dit iets voor mij is”! Ramona: “Ik wil graag weten wat shell Moerdijk precies doet. Ik vind het erg leuk dat Shell Moerdijk een kinderraad heeft want kinderen hebben vaak een andere mening dan volwassenen”.

In het aankomende jaar zullen medewerkers van Shell Moerdijk in samenwerking met de Kleine Ambassade en de geïnstalleerde kinderraad heel veel onderwerpen bespreken. Met zo’n enthousiaste groep wordt het een spannend en super leuk jaar!