Wij realiseren ons dat wij met onze activiteiten het geduld en begrip van onze buren danig op de proef hebben gesteld. Nogmaals onze excuses aan iedereen die de afgelopen dagen hinder van ons heeft ervaren of zich zorgen heeft gemaakt!

Dit is een update van de eerdere berichten hieronder.

Update storing 14 augustus

We gaan nu de laatste fase van de opstart in. Dit betekent wel dat we vanavond en vannacht nog moeten fakkelen om de fabriek weer volgens de juiste specificaties te kunnen laten produceren. We vinden het bijzonder vervelend dat we dit vanavond en vannacht moeten doen omdat we hiermee opnieuw voor licht- en geluidshinder zorgen. We hebben uitgezocht of een andere timing mogelijk is, maar dat zou juist leiden tot meer verstoring en meer fakkelen.

Als alles nu volgens plan verloopt, hopen we zaterdag de fakkel tot een minimum beperkt te hebben. We houden u op de hoogte.

Dit is een update van de eerdere berichten hieronder.

Update storing 13 augustus

Het blijft helaas nog noodzakelijk om te fakkelen om de inhoud van de fabriek veilig te verbranden. We gaan een aantal technische ingrepen doen waarmee we ernaar streven om de fakkel in de loop van komende nacht verder te kunnen verlagen. We realiseren ons dat de fakkel veel hinder veroorzaakt en we werken er dan ook met man en macht aan om de fabriek weer draaiende te krijgen en zo met fakkelen te kunnen stoppen.

We begrijpen heel goed dat een bulderende, grote vlam tot zorgen en irritatie leidt. Het bulderen komt door de toevoeging van stoom aan de fakkel, waardoor er een schonere verbranding ontstaat.

Veel mensen hebben de hulpdiensten gebeld. Dat is voor dit incident niet nodig: fakkelen is een gecontroleerde veiligheidsmaatregel, juist bedoeld om erger te voorkomen bij bijvoorbeeld een storing zoals we die nu hebben. Hier is meer informatie over fakkelen te vinden.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons telefonisch bereiken op onze gratis Burenlijn 0800 – 0238044 (buiten kantooruren kunt u een bericht achterlaten), via e-mail of Twitter.

Dit is een update van de eerdere berichten hieronder.

Update storing 12 augustus

De fabrieken starten weer op na de storing, dit gaat helaas gepaard met fakkelen.

We hebben de oorzaak van de storing vastgesteld, waardoor we de fabriek weer kunnen opstarten. Dat begint vanavond. De volledige heropstart duurt enkele dagen, waarbij het fakkelen geleidelijk afneemt. De omgeving kan dus helaas nog overlast verwachten. Dit vinden we bijzonder vervelend en we werken er uiteraard hard aan om dit zo veel mogelijk te beperken.

Dit is een update na het initiële bericht hieronder.

Fakkelen Shell Moerdijk

Shell Moerdijk fakkelt door een fabrieksstoring momenteel stevig.

We doen er alles aan om de storing zo snel mogelijk op te lossen en de verdere hinder voor de omgeving te minimaliseren.

Hoewel het misschien niet zo overkomt, is fakkelen juist een veiligheidsmaatregel: gas dat nog in de fabriek zit, wordt op een veilige en beheerste manier verbrand. Beheerst, maar wel hinderlijk voor onze buren. Dat vinden wij erg vervelend en wij bieden hiervoor onze excuses aan. Hier is een folder met meer informatie over fakkelen.

De relevante overheden zijn geïnformeerd en we zullen vandaag een update op de website plaatsen zodra er meer informatie beschikbaar komt.