Laatste fase opstart fabrieken

26 jul 2019

De werkzaamheden om alle fabrieken na de grote onderhoudsstop weer in bedrijf te nemen, zijn bijna ten einde. Het opstarten van de laatste fabriek gaat vandaag de laatste fase in. We doen dit uiteraard goed voorbereid en op een veilige manier, maar de kans bestaat dat dit opnieuw gepaard gaat met fakkeloverlast voor de omgeving.

Update Rechtszaak Shell Moerdijk

24 mei 2019

Shell Moerdijk heeft op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei verantwoording afgelegd in de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch over de explosie in een van de fabrieken in 2014 en een emissie van het gas EthyleenOxide eind 2015, begin 2016. Op vrijdag 24 mei was er een korte slotzitting, waarbij General Manager Richard Zwinkels onderstaande slotwoorden uitsprak.

Rechtszaak Shell Moerdijk

14 mei 2019

Shell Moerdijk legt op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei verantwoording af in de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch over de explosie in een van de fabrieken in 2014 en een emissie van het gas EthyleenOxide eind 2015, begin 2016. Hieronder de verklaring van General Manager Richard Zwinkels.

Cao-akkoord voor medewerkers Shell Pernis en Shell Moerdijk

09 mei 2019

Er is een nieuwe cao voor de ruim 1800 medewerkers van Shell Pernis en Shell Moerdijk. Dat is de uitkomst van vier ledenvergaderingen die 7 en 8 mei door vakbonden CNV Vakmensen en FNV werden georganiseerd. Het gaat om een akkoord voor drie jaar dat ingaat per 1 maart 2019.

Fakkel door storing

21 apr 2019

Zoals u wellicht weet, voert Shell Moerdijk de komende maanden groot onderhoud uit aan een aantal van de fabrieken. Tijdens het uit bedrijf nemen van een van onze fabrieken hebben wij vandaag helaas aan het begin van de middag een storing gehad aan de stoomvoorziening naar de fakkel waardoor we 25 minuten roetend moesten fakkelen. Gelukkig hebben we deze storing snel kunnen verhelpen.

Fakkelen

15 apr 2019

Vanaf midden april vinden er werkzaamheden plaats aan onze fabrieken. In verband hiermee is er mogelijk extra fakkelaanbod.

Onderhoudsstop Shell Moerdijk start medio April

02 apr 2019

Shell Moerdijk voert vanaf midden april de komende maanden groot onderhoud uit aan een aantal van de fabrieken. We gaan ze van binnen en buiten inspecteren, schoonmaken en verbeteren. Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie. Veel bedrijven - ook uit uw naaste omgeving - zijn betrokken bij deze grote onderhoudsstop.

Shell Moerdijk opent één van de grootste zonneparken in Nederland

14 mrt 2019

Shell Moerdijk opent vandaag officieel haar zonnepark. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland. Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.

Meer in Over ons