Shell Moerdijk Zonnepark

Zonneparken bieden een mix van zon en schaduw, de paden worden er nauwelijks bewandeld door mensen en ze zijn vrij van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Dit alles geeft planten en insecten er ruim baan. Zo staan van de 34 soorten gevonden bijen er 4 op de rode lijst van NL.

Naturalis

Een team van Naturalis en landschapsarchitect Smartland zaaide op één van de grootste zonneparken van Nederland mengsels van verschillende planten. Op die manier werd de basis gelegd voor het jonge ecosysteem en kon onderzocht worden wat werkt voor de biodiversiteit.

Hoogleraar en ecoloog Koos Biesmeijer van Naturalis is positief over de mogelijkheden die zonneparken bieden om biodiversiteit in Nederland te stimuleren. “Zonneparken vormen steeds meer onderdeel van ons landschap. Het is belangrijk om nu kennis te genereren waarmee zonneparken goed ingericht worden en kunnen bijdragen aan het herstel van de biodiversiteit.”

Meer nieuws

Hoe rijk is het leven in zonnepark Moerdijk?

Goed ingerichte zonneparken kunnen een grote biodiversiteit herbergen. Dat blijkt uit onderzoek van Naturalis Biodiversity Center op het 76.000 panelen tellende zonnepark bij Shell Moerdijk.

Fakkelen

De fabrieken van Shell Moerdijk zijn na het grote voorjaarsonderhoud volgens verwachting midden juli weer opgestart. Bedankt voor uw geduld tijdens deze periode. Helaas zijn wij onverwacht op een technisch probleem gestuit waardoor wij een deel van onze installatie opnieuw kort uit bedrijf moeten nemen.

Eerste kinderraad Shell Moerdijk enthousiast van start!

De Shell Moerdijk Kinderraad 2019-2020 is woensdag 18 september officieel geïnstalleerd. In aanwezigheid van ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, kregen alle nieuwe kinderraadsleden van Richard Zwinkels, de General Manager van Shell Moerdijk, hun eigen rode overall overhandigd.

Onderhoud bij Shell Moerdijk

Laatste onderhoud van dit jaar naar verwachting zonder hinder