Zonneparken bieden een mix van zon en schaduw, de paden worden er nauwelijks bewandeld door mensen en ze zijn vrij van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Dit alles geeft planten en insecten er ruim baan. Zo staan van de 34 soorten gevonden bijen er 4 op de rode lijst van NL.

Naturalis

Een team van Naturalis en landschapsarchitect Smartland zaaide op één van de grootste zonneparken van Nederland mengsels van verschillende planten. Op die manier werd de basis gelegd voor het jonge ecosysteem en kon onderzocht worden wat werkt voor de biodiversiteit.

Hoogleraar en ecoloog Koos Biesmeijer van Naturalis is positief over de mogelijkheden die zonneparken bieden om biodiversiteit in Nederland te stimuleren. “Zonneparken vormen steeds meer onderdeel van ons landschap. Het is belangrijk om nu kennis te genereren waarmee zonneparken goed ingericht worden en kunnen bijdragen aan het herstel van de biodiversiteit.”

Lees het volledige persbericht

Meer nieuws

Kerstactie Shell Moerdijk

(Kerst) Team Shell Moerdijk bezoekt woonzorgcentrum Fendertshof in Fijnaart.

Einde onderhoudswerkzaamheden Shell Moerdijk

De laatste fabriek is na een periode van groot onderhoud dit jaar weer veilig in bedrijf genomen.

Shell gebruikt plastic afval om chemicaliën te produceren

Shell heeft met succes hoogwaardige chemicaliën geproduceerd met behulp van een vloeibare grondstof gemaakt van plastic afval. De techniek, die pyrolyse wordt genoemd, wordt beschouwd als een doorbraak voor moeilijk te recyclen kunststoffen 

Hoe rijk is het leven in zonnepark Moerdijk?

Goed ingerichte zonneparken kunnen een grote biodiversiteit herbergen. Dat blijkt uit onderzoek van Naturalis Biodiversity Center op het 76.000 panelen tellende zonnepark bij Shell Moerdijk.