“Dit is goed voor het milieu en voor ons bedrijf”, zegt Thomas Casparie, Executive Vice President van Shells wereldwijde chemieactiviteiten. ”We willen kunststofafval dat met traditionele methoden moeilijk te recyclen is, weer in chemicaliën omzetten en daarmee een kringloop tot stand brengen. Deze chemicaliën komen tegemoet aan de groeiende vraag van onze klanten naar hoogwaardige en duurzame producten.”

Nexus Fuels LLC uit Atlanta heeft onlangs zijn eerste lading pyrolysevloeistof afgeleverd bij de chemische fabriek van Shell in Norco, Louisiana, VS, waar het werd verwerkt tot chemicaliën die de basis vormen voor alledaagse producten. Shell werkt samen met meerdere bedrijven die plastic afval inzamelen en transformeren om deze oplossing op te schalen naar industriële en winstgevende hoeveelheden in zijn chemische fabrieken in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Shell is een van de oprichters van de Alliance to End Plastic Waste (AEPW). Deze organisatie zonder winstoogmerk brengt topmensen uit de gehele plastic waardeketen (producenten van chemicaliën en plastic, bedrijven in consumentengoederen, detailhandelaren, afvalverwerkings- en afvalbeheerbedrijven) bij elkaar en werkt samen met de financiële sector, overheden en het maatschappelijk middenveld. De AEPW heeft de komende vijf jaar $ 1,5 miljard gereserveerd om een einde te helpen maken aan plastic afval in het milieu. Shell werkt bovendien samen met zijn klanten in de sectoren retail, zakelijke brandstoffen en lubricants om plastic verpakkingen te helpen verminderen, hergebruiken en recyclen. 

Meer nieuws

Zes vragen over Shell en belastingafdracht

Shell draagt bij aan de Nederlandse samenleving via banen, bedrijven en belastingen. Wij volgen de Nederlandse belastingregels naar letter en geest.

Groene waterstof van Shell voor bussen in Groningen en Drenthe

De bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe gaan rijden op waterstof van Shell. Op 24 juli maakt het OV-bureau Groningen Drenthe bekend dat Shell de aanbesteding voor het leveren van waterstof heeft gewonnen. 

Zes vragen over de ontmanteling van de Brent-platformen

Het Brentveld is één van de grootste olie- en gasvelden op 186 kilometer ten noordoosten van de Shetland Eilanden, in Britse wateren. Zes vragen over de ontmanteling van de platformen.