Shell Pernis laat weten de maatregelen te volgen die het kabinet heeft genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken. Daarom werken de medewerkers van Shell Pernis – wanneer mogelijk – thuis en gaan publieke bijeenkomsten niet door. Wel loopt de gehele operatie binnen de fabrieken/raffinaderij door. De petrochemische industrie is door de overheid aangewezen als “vitaal proces”. Dit betekent dat er de komende maanden door Shell Pernis gewoon geproduceerd wordt, de operationele activiteiten als bijvoorbeeld het groot onderhoud aan fabrieken doorgaan en dat dat in de toekomst ook blijft gebeuren.

Medewerkers die binnen de fabrieken aan het werk zijn en medewerkers die thuis werken moeten zich aan strikte hygiënerichtlijnen houden.

Werknemers is gevraagd ‘sociale afstand’ te houden tot elkaar.

Dingen veranderen van dag tot dag. “Het inperken’ van het coronavirus vereist ieders inzet en verantwoordelijkheid. Gelukkig hebben we de juiste mensen op de juiste plek!

Meer Shell

Fabrieken Shell Moerdijk blijven operationeel

De uitbraak van het Coronavirus in Nederland treft natuurlijk ook het dagelijks werk bij Shell Moerdijk.

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een biobrandstoffenfabriek. Die kan duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel maken uit afval, zoals frituurvet en plantenresten.

Shell en COVID-19

Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven. Ook bij Shell. Hoe gaat Shell om met COVID-19? Hoe probeert het te helpen bij het bestrijden van het virus? In dit dossier: het laatste nieuws over Shell en COVID-19.