De meisjes worden welkom geheten door Nicoline Eikelenboom, Productie Unit Manager in Pernis. “Ik weet met mijn technische achtergrond uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te laten zien welke fantastische mogelijkheden er zijn om als vakvrouw in een technisch bedrijf aan het werk te gaan.” Na deze ontvangst gaan de meiden het Shell terrein op en bezoeken ze een controlekamer, het laboratorium, de werkplaats en de brandweer.

Maarten van der Drift, docent en decaan op De Mavo Vos, begeleidt samen met drie van zijn collega’s de meisjes tijdens het bezoek aan Pernis. “Binnen het leren op De Mavo Vos wordt er gewerkt met het Bèta Challenge Programma. Hier bieden we een interessant, uitdagend onderwijsprogramma dat aansluit op diverse technologisch getinte vervolgopleidingen in het mbo. Daarom zijn we heel blij dat wij tijdens Girls’Day bij Shell mogen deelnemen, want dit geeft een goed beeld van werken in de techniek. Deze kennismaking op jonge leeftijd kan vaak doorslaggevend zijn voor de keuze van een technisch profiel in het volgende leerjaar.”

Ook aanwezig op deze dag is Chyara Dirven. Zij was 4 jaar geleden als leerling van de Charles de Foucauldschool uit Spijkenisse aanwezig op de Girls’Day. Ze was destijds zo enthousiast dat ze na de Girls’Day nog 3 dagen op snuffelstage kwam. Na afloop vertelde ze: “Ik kan niet wachten totdat ik klaar ben met de MAVO om naar het STC in Brielle te gaan. Ik heb altijd al willen werken bij Shell en ik hoop ook echt dat het me gaat lukken!” En volgend jaar gaat dat waarschijnlijk gebeuren, dan gaat Chyara in haar 3e jaar op het STC, stage lopen bij Shell in Pernis.

“We kunnen terugkijken op een heel geslaagde dag”, zegt Nicoline. “Met Girls’Day willen we meisjes duidelijk maken dat techniek er ook echt voor hen is. Met een technische opleiding kun je later gaaf en -niet onbelangrijk- goed betaald werk krijgen. Bij Shell zien we graag meer vrouwen aan het werk in technische banen. Hopelijk hebben we vandaag weer een aantal meisjes kunnen enthousiasmeren voor een technische opleiding”.

Girls’Day is een initiatief van VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Het doel is om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

Meer Shell

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Pernis is de grootste raffinaderij van Europa en één van de grootste raffinaderijen ter wereld. Het terrein biedt naast olieverwerkende fabrieken huisvesting aan chemische fabrieken van Shell en andere bedrijven.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Pernis

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.