Voor de vijfde keer verzamelde afgelopen zaterdag en grote groep collega’s uit binnen- en buitenland zich op de parkeerplaats voor het Centraal Kantoor in Pernis. Ook deze keer werd er weer gereden voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en werd er bij het overhandigen van de cheque duidelijk dat dit jaar het fantastische bedrag van 15.055 euro ingezameld was. Dit mooie bedrag komt ten goede aan de bouw van een snoezelbadkamer in het ziekenhuis. Een fantastische opbrengst die niet mogelijk was geweest zonder de persoonlijke inzet van onze deelnemers.

De rit ging dit keer over Voorne-Putten. Voor veel deelnemers een thuiswedstrijd maar het blijft onverminderd mooi om zo door onze eigen achtertuin te rijden. Zo dicht bij de zee en natuurgebieden. Via Hoogvliet en de boulevard in Spijkenisse werd koers gezet naar Hellevoetsluis via het spui. Dicht bij het centrum stond de “Shell on Tour” bus, die voor de wielertocht altijd omgedoopt is naar de “bananenbus”. Onder het genot van een watertje, een banaantje of iets anders met wat suikers, konden even de benen gestrekt worden. De route ging door via Rockanje en Oostvoorne naar de slufter. Hier werd een lusje gemaakt en roken de deelnemers al bijna de koffie. Paviljoen Stormvogel stond klaar met ca. 100 koppen koffie en de traditionele appelpunt. Voor een aantal deelnemers ging daarna het vierde uur in van de wielertocht en kon de terugreis ingezet worden richting Pernis.

Deze dag kan niet bestaan zonder de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. Zij maken dit tot een succes en met elkaar laten we zien, wat we voor een ander kunnen betekenen. Eén bezoek aan het Sophia laat je in alle gevallen weer met beide voeten op de grond landen. Geen groter goed dan je gezondheid, zeker voor de allerkleinsten.

Veel dank aan alle deelnemers, dank aan al onze sponsoren en dank aan al onze vrijwilligers.
Laten we zeggen: Tot volgend jaar!