Tijdens diverse lessen over veiligheid, techniek en duurzaamheid hebben zij zich gebogen over de vraag hoe Shell er in de toekomst uit moet zien. De Kinderraad vindt dat Shell een voorloper moet zijn op het gebied van de energietransitie en ze zien een rol voor ons weggelegd als ‘influencer’. Ook vinden ze dat we meer moeten samenwerken met andere bedrijven. Een grote verandering als de energietransitie kan alleen maar kan slagen als we er samen de schouders onder zetten.

Jeroen van Hooijdonk reageert heel positief en bedankt de kinderen voor hun enthousiasme. 

“We nemen dit advies zeker serieus en het zou leuk zijn als we elkaar over een jaar weer zien en dat ik dan kan vertellen en laten zien wat we in die tijd samen al hebben bereikt zoals de bouw van de nieuwe biobrandstoffenfabriek en de nieuwe waterstoffabriek op de Tweede Maasvlakte.

Omdat de kinderen zo hard hebben gewerkt op deze zonnige middag, was er ook nog tijd voor wat (ont)spanning. Professor O2tje van Mad Science verzorgde een workshop over elektriciteit waarbij de geheimzinnige van de Graaff bol die voor statisch haar zorgde (en voor veel lol) toch wel het meest populaire onderdeel was. Dit werd natuurlijk allemaal op de foto vastgelegd en de workshop had nog veel langer mogen duren.

Na afloop kregen alle kinderen nog een mooi persoonlijk certificaat als bewijs voor hun deelname aan de Kinderraad en natuurlijk mogen ze allemaal hun rode overall als aandenken houden.

Het uitgebreide advies is binnenkort te vinden op www.kinderraad.shell. Meer informatie of ken je iemand die volgend schooljaar mee wil doen met de Shell Pernis Kinderraad? Laat het ons weten via: communicatiepernismoerdijk@shell.com