Kinderraad Pernis bezoekt Shell Energy and Chemicals Park
Kinderraad Pernis bezoekt Shell Energy and Chemicals Park

Door alle coronamaatregelen hebben de kinderen elkaar heel lang niet gezien dus het was een gezellige bijeenkomst in het Safety Center. Collega procesoperator Thomas Traets is ook van de partij: “Ik vind het heel leuk om kinderen te enthousiasmeren over werken in de techniek en ik vertel graag over wat ik allemaal doe bij Shell. Ik hoop dat ze straks thuis veel te vertellen hebben over hun bezoek aan Shell Pernis.” Na even te hebben bijgepraat over het thema van dit jaar ‘samen op weg naar een energieke toekomst’, stapten de kinderen in hun rode overall in de bus op weg naar de werkplaats.

Jeroen van Dorp ontving de groep hartelijk en vertelde welke onderdelen in de werkplaats worden gerepareerd. De kinderen waren onder de indruk van de grote pompen en ze keken hun ogen uit. Er werden veel vragen gesteld en Manoa wilde heel graag weten van collega Martine Kooij of er nog meer vrouwen in de werkplaats werken. “Er werken nu 4 vrouwen in de werkplaats”, aldus Martine en ze laat zien welk onderdeel ze nu aan het repareren is. Manoa was enthousiast over werken in de werkplaats: “Ik wilde eigenlijk altijd bij de politie, maar dit lijkt me ook heel erg leuk.” Ook nam Jeroen de kinderen mee in de toekomst van Shell Pernis en hij vertelde met trots over de bouw van de nieuwe biobrandstoffenfabriek op het terrein.

Na deze interessante rondleiding bezocht de groep de brandweer. Tijdens een rondleiding door de kazerne vertelden de collega’s van de brandweer Ron Boeren en Bas van Rooyen enthousiast over hun werk en ze legden uit waarom het zo belangrijk is dat Shell Pernis een eigen brandweer heeft. En dan het moment waar alle kinderen naar uit keken: ze mochten zelf blussen. Hoe stoer is dat!

Er is die middag heel veel geleerd en deze kennis kunnen de kinderen weer goed gebruiken om tijdens de komende lessen een eigen mening te kunnen vormen en adviezen te gaan geven. Ze staan al weer te springen voor hun volgende les! Het was een fantastische middag!

Meer Shell

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een biobrandstoffenfabriek. Die kan duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel maken uit afval, zoals frituurvet en plantenresten.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Pernis

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.