Kijkje achter de schermen bij Shell Pernis met de JINC Bliksemstage

04 feb. 2020

Een speurtocht door de werkplaats en op bezoek bij de Brandweer; dat is geen doorsnee schooldag! 38 leerlingen uit groep 8 van de Agnesschool uit Rotterdam-Zuid brachten een bezoek aan Shell Pernis.

Onderhoudsstop Shell Pernis

05 feb. 2020

Shell Pernis is nu ongeveer een jaar bezig met het voorbereiden van onderhoudsstop. Begin mei gaat de eerste fabriek uit bedrijf. Tijdens deze stop worden er onder andere vaten, torens en warmtewisselaars geïnspecteerd, vervangen en gereinigd.

Geluidsklachten Shell Pernis

08 feb. 2020

In de loop van vrijdagavond 7 februari zijn 25 geluidsklachten gemeld bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze klachten, afkomstig van omwonenden uit Vlaardingen, zijn aan Shell Pernis toegewezen.

Hoge Fakkel

19 feb. 2020

In verband met uitval van (een deel van) een fabriek, hebben we momenteel een hoge fakkel.

Extra fakkelaanbod

11 mrt. 2020

Vanwege een storing aan een van onze fabrieken hebben we de afgelopen dagen helaas extra moeten fakkelen. De storing is inmiddels verholpen en we zijn de fabriek weer aan het opstarten.

Fabrieken Shell Pernis blijven operationeel

16 mrt. 2020

De uitbraak van het Coronavirus in Nederland treft natuurlijk ook het dagelijks werk bij Shell Pernis.

Shell Stelt Grondstof voor handgels kosteloos beschikbaar

26 mrt. 2020

De corona-pandemie vraagt om verregaande maatregelen. Een daarvan is handen wassen, grondig en vaak. Daardoor stijgt de wereldwijde vraag naar desinfecterende handgels explosief. In de Shell-fabriek in Pernis wordt een essentiële grondstof voor deze handgels geproduceerd: isopropylalcohol (IPA).

Stroomstoring 28 maart

28 mrt. 2020

Begin van de avond op zaterdag 28 maart heeft er onverwacht een stroomonderbreking plaatsgevonden op Shell Pernis. Een aantal units/fabrieken wordt nu op veilige wijze uit bedrijf genomen, met fakkelen tot gevolg. Onze excuses hiervoor.

Update Stroomstoring 28 Maart

30 mrt. 2020

Na de stroomstoring van 28 maart is op de meeste plekken, o.a. door tijdelijke maatregelen, weer stroom aanwezig. Toch zijn we de komende dagen nog bezig om alle installaties die door de stroomstoring uit bedrijf zijn gegaan, weer in bedrijf te nemen. Hiervoor is een plan van aanpak opgesteld. Dit betekent dat er de komende tijd sprake zal blijven van verhoogd fakkelaanbod.