Medewerkers fietsen voor Sophia

12 sep. 2022

Medewerkers fietsen “lustrum wierlertocht”voor het Sophia Kinderziekenhuis

Shell Pernis is jarig

22 jul. 2022

De geschiedenis van Shell Pernis begint in 1902, toen Koninklijke Olie op een terrein aan de Sluisjesdijk in Rotterdam Charlois een benzine-opslag en -raffinaderij vestigde.

Uitnodiging informatie avond

05 jul. 2022

Shell Energy & Chemicals Park nodigt u uit om weer eens bij te praten!

Bouwwerkzaamheden in de avonduren in de haven

05 jul. 2022

De Lichterhaven in de 2e Petroleumhaven wordt flink verbouwd ten behoeve van de toekomstige scheepsbehoefte.

Hoe ver zijn de hei werkzaamheden voor de biobrandstoffen fabriek?

30 jun. 2022

Er wordt al een paar maanden hard gewerkt aan het bouw klaar maken van het terrein waar de HEFA (biobrandstoffen) fabriek gebouwd gaat worden. 

Samen met de Kinderraad Pernis op weg naar een duurzame toekomst

17 jun. 2022

Woensdag 15 juni was het een spannende dag voor de kinderen van de Kinderraad Pernis: in een vol bezoekerscentrum hebben zij - onder luid applaus van alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes -  hun advies gepresenteerd aan Jeroen van Hooijdonk, Technology Manager.

Circulaire bestemming voor oude brandweerslangen

10 mei 2022

Vorig jaar zocht Stichting Aap via social media oude brandweerslangen voor hun apen. De Pernisse bedrijfsbrandweer reageerde op de oproep en toog met 20 oude slangen richting Almere.

Chyara ontdekt via Girls’Day haar toekomst in techniek

07 apr. 2022

Donderdag 7 april heeft VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, Girls’Day 2022 officieel geopend.

Shell Pernis Kinderraad komt op bezoek!

11 mrt. 2022

Na veel online lessen konden de kinderen van de kinderraad eindelijk op bezoek komen in Pernis. En wat hebben ze genoten!

Gepland onderhoud

25 feb. 2022

Van 28 februari tot en met 11 maart voert Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam gepland onderhoud uit aan een van haar installaties. Hierbij worden er tijdens testwerkzaamheden waterschermen gecreëerd.

Fakkelen na storing aan een fabriek

11 feb. 2022

Na een storing hebben we onverwacht een fabriek uit bedrijf moeten nemen. Hierdoor moeten we uit veiligheidsoverwegingen helaas fakkelen.

Opnieuw klachten ontvangen

05 feb. 2022

In de loop van vrijdagavond hebben wij helaas weer klachten over stank ontvangen. Wij werken er hard aan om de situatie onder controle te krijgen.

Start heiwerkzaamheden biobrandstoffen fabriek

04 feb. 2022

Als de vergunning officieel is, begint vanaf 10 februari het heien voor de bouw van de biobrandstoffen fabriek ‘HEFA’ op het terrein van Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Shell Pernis).

Stankklachten

04 feb. 2022

Donderdagavond en vrijdagochtend hebben wij stankklachten ontvangen via DCMR Milieudienst Rijnmond. We hebben met hoge prioriteit gewerkt om de oorzaak te achterhalen. Deze is inmiddels gevonden en verholpen. Wij verontschuldigen ons voor de veroorzaakte overlast. 

Samen voor een duurzame wijk. Doe jij mee?

27 jan. 2022

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam verduurzaamt haar eigen activiteiten in de regio en zoekt daarnaast samenwerking met bewoners.

Onderhoudsstop Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam

19 jan. 2022

Shell voert groot onderhoud uit. We gaan een flink aantal installaties van binnen en buiten inspecteren, schoonmaken en onderdelen vervangen. Volgens planning zijn de werkzaamheden eind juni helemaal afgerond.