Judith (HR Policy Advisor)

Judith Tarmond

Judith Tarmond

Wie ben je?
Mijn naam is Judith Tarmond en ik ben HR Policy Advisor voor Shell Pernis en Shell Moerdijk. Ik woon in Mijnsheerenland, dat is een klein dorp in de Hoeksche Waard.

Wat heb je gestudeerd?
Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Waarom ben je bij Shell gaan werken? 
I
k werk hier nog maar heel kort: sinds 1 juni 2020! Hiervoor werkte ik 20 jaar als arbeidsrechtadvocaat. De laatste 10 jaar vanuit mijn eigen kantoor. In de afgelopen jaren ben ik meerdere malen werkzaam geweest voor Shell, waardoor ik al een kijkje in de “keuken” kon nemen. Toen de baan van HR Policy Advisor voorbij kwam, was het voor mij dan ook geen lastige keuze om deze nieuwe uitdaging met veel plezier aan te gaan.

Wat houdt je functie in?
Ik houd mij als HR Policy Advisor bezig met alle (collectieve) arbeidsvoorwaardelijke regelingen en aangelegenheden die bij Shell Pernis en Shell Moerdijk spelen. Mijn arbeidsjuridische achtergrond is daarbij van veel waarde. 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat is met stip de dynamiek van het werken op een productielocatie zoals Pernis en Moerdijk! Er is nog veel meer leuk aan mijn werk, maar een werkplek als Pernis of Moerdijk waar alles 24/7 doordraait, maakt het wel af.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Als ik mezelf moet omschrijven, denk ik als eerste aan deskundig, hardwerkend en enthousiast. Ik zie mezelf ook als toegankelijk. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een oplossingsgerichte en pragmatische aanpak met oog voor alle belangen. Verder werk ik graag samen met anderen. Ik geloof er in dat je door samenwerken verder komt.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik heb een gezin met drie kinderen met wie ik natuurlijk graag mijn vrije tijd doorbreng. Daarnaast vind ik het heel gezellig om af te spreken met vrienden. Ik ben vaste trainer en coach bij mijn dochters hockeyteam en ik hockey zelf ook graag.  

Thomas (Procesoperator)

Thomas Traets

Thomas Traets

Wie ben je?
Ik ben Thomas Traets, 29 jaar oud en ik woon in het mooie Goeree-Overflakkee.

Wat heb je voor opleiding gedaan?
Algemeen Operationele Techniek op het STC in Brielle. Tijdens deze opleiding heb ik twee keer stage gelopen bij Shell Pernis.

Waarom ben je bij Shell gaan werken?
Mijn vader heeft bij Shell gewerkt en ik wilde heel graag in zijn voetsporen treden. In 2014 is dit gelukt en ben ik begonnen als proces operator op dezelfde afdeling als waar mijn vader in 1980 ook is begonnen. Dat is wel heel bijzonder en mijn vader vond dit natuurlijk ook geweldig.
Sinds kort heb ik de kans gekregen om tijdelijk mee te draaien in de dagdienst. Hiermee kan ik mezelf ontwikkelen en veel nieuwe dingen leren. 

Wat houdt je functie in?
Samen met mijn collega’s houden we de fabrieken draaiende. Dat gaat 24 uur per dag door en daarom werken we in ploegen in continudienst. Daarnaast assisteer ik bij projecten en onderhoudsstops, zodat  ik mezelf dan nog meer kan ontwikkelen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De diversiteit van de werkzaamheden! Dit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Doordat er veel verschillende mensen bij Shell werken kom je ook met veel mensen in aanraking, die allemaal hun eigen specialisme hebben. Hier valt altijd wel iets van te leren.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Als leergierig en gedreven en ik ga graag uitdagingen aan. Bij Shell krijg je de kansen om je verder te ontwikkelen. Daarom ben ik onlangs Ambassadeur geworden voor Shell Pernis en help ik bij activiteiten zoals het verzorgen van gastlessen op scholen of bij evenementen in de omgeving.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Fitness en gezelligheid met vrienden en familie vind ik erg belangrijk. 

Marie-Therese (Analist)

Marie-Therese

Marie-Therese Regales

Wie ben je?
Ik ben Marie-Therese Regales, 31 jaar oud en geboren op Curaçao. Ik woon nu 11 jaar in Nederland.

Wat heb je gestudeerd?
Ik ben afgestudeerd als chemisch analist aan de Hogeschool Leiden.

Waarom ben je bij Shell gaan werken?
Ik ben als stagiaire bij Shell Pernis gestart in het laboratorium en inmiddels al 8 jaar analist op de afdeling Spectroscopie. Spectroscopie is een verzamelnaam voor wetenschappelijke technieken om stoffen te onderzoeken.

Wat houdt je functie in?

Als analist meet je procesmonsters, afwijkende monsters en eindproducten van de fabriek. Daarnaast voer ik ook metingen uit in de fabriek om producten of lekkages te analyseren met behulp van een gespecialiseerde camera en ook samenstelling van rookgassen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling! Ik sta vaak voor uitdagingen en dat zorgt ervoor dat het leuk blijft.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben vrolijk, aardig en temperamentvol.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben dol op het kopen van schoenen en heb inmiddels een aardige verzameling. Ik ben de tel eerlijk gezegd kwijtgeraakt, maar ik schat dat ik meer dan 50 paar bezit. De meeste daarvan heb ik gekocht toen ik tijdens mijn studie een bijbaan had bij de Bijenkorf. Mijn salaris ging bijna op aan nieuwe schoenen. Verder doe ik graag leuke dingen met mijn partner, dochter en zoon. Maar het allerliefst zit ik in de zomerzon op het strand.

Jos (General Manager Pernis)

Jos van Winsen

Jos van Winsen

Wie ben je?
Mijn naam is Jos van Winsen, ik woon in Strijen samen met mijn vrouw. Mijn volwassen dochters wonen in het buitenland; één dochter woont en werkt in Engeland en mijn andere dochter is tijdelijk werkzaam in Australië. Dat hebben ze niet van een vreemde, want ik heb voor Shell ook over de hele wereld gewerkt.

Welke studie heb je gedaan?
Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de TU Delft.

Waarom ben je bij Shell gaan werken?
Op jonge leeftijd had ik al een fascinatie voor techniek. Door mijn reislust had ik voorkeur voor een internationaal bedrijf. Voor Shell heb aan diverse nieuwbouw- en verbouwingsprojecten gewerkt. Bij mijn uitzending naar Frankrijk moest ik mijn eigen verbouwingsproject opstarten. Dat was een nieuwe dimensie: had ik alle berekeningen wel goed gedaan?

Wat houdt je functie in?
Momenteel ben ik de Vicepresident voor Manufacturing voor Nederland en Denemarken en de General Manager van Shell Pernis en daarmee verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de raffinaderij. Er staan op Shell Pernis zo’n 60 fabrieken op een terrein van 800 hectare. Samen met mijn 2000 collega’s zorgen wij ervoor dat onze fabrieken veilig en efficiënt verschillende producten maken zoals benzine en kerosine maar ook grondstoffen voor chemische producten en dat steeds groener.


Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind het fantastisch om de verbinding te maken tussen mens en techniek waarbij ik realistisch naar de toekomst kijk. En de huidige energietransitie is natuurlijk een hele interessante uitdaging.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Buiten mijn werk ben ik graag met mijn vrouw en dochters en stap ik met plezier op de fiets. Mijn liefde voor reizen is de verbindende link tussen werk en privé. 

Marijn (Projectleider)

Marijn Piet

Wie ben je?
Ik ben Marijn Piet, 32 jaar en ik woon in Rotterdam.

Wat heb je gestudeerd?
Civiele Techniek aan de TU Delft.

Waarom ben je bij Shell gaan werken?
Mijn voorkeur ging uit naar het werken bij een groot internationaal bedrijf. De kansen die Shell bood en de verschillende mensen die ik had leren kennen tijdens de sollicitatierondes, zorgden ervoor dat ik voor Shell koos.

Wat houdt je functie in?
Als projectleider is het mijn taak om een project veilig, met de juiste kwaliteit, binnen budget en op tijd op te leveren. Een groot project waar ik nu aan werk is het ‘Fakkelproject’. Onze opdracht is om een 100 meter hoge fakkelstelling volledig te renoveren, terwijl de fakkel zelf live blijft. Een bijzonder complexe en uitdagende klus.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Problemen oplossen! Dat klinkt misschien een beetje raar, maar dat vind ik echt het allerleukste om samen met een team te doen. Dit is in mijn huidige rol ‘gelukkig’ dagelijkse kost.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Positief, energiek en enthousiast.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Sporten en dan het liefst buiten zoals racefietsen of mountainbiken. Op dit moment ben ik aan het trainen voor de Marmotte, een fietstocht in de Franse Alpen.

Jimke (Teamlead)

Jimke Bijlsma

Jimke Bijlsma

Wie ben je?
Mijn naam is Jimke Bijlsma, ik woon in Voorburg samen met mijn vriendin en zoontje en ik werk op Shell Pernis als Teamlead Persoonlijke Veiligheid.

Wat heb je gestudeerd?
Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente.

Waarom ben je bij Shell gaan werken?
Een belangrijke reden is dat je hier een steentje kan bijdragen aan het grote energievraagstuk. Je ziet dat terug in de raffinaderij zelf. Die maken we elke dag weer veiliger en efficiënter. Zo kunnen we op een verantwoorde manier brandstoffen blijven leveren aan de maatschappij.

Wat houdt je functie in?
Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich zo gedraagt dat iedereen elke dag weer veilig naar huis kan gaan? Daar hou ik mij samen met mijn team dagelijks mee bezig. Wij zijn verantwoordelijk voor van alles omtrent veiligheid: van het voorkomen van ongevallen tot incidentenrapportages. Het belangrijkste maar tegelijkertijd het moeilijkste om te veranderen is gedrag; dat blijft iedere dag een uitdaging!

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het samenwerken met mijn team en andere collega’s waarbij professionaliteit en hard werken om doelen te halen wordt gecombineerd met zo nu en dan goed lachen met elkaar. Dat is heel belangrijk!

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Als ik mezelf moet omschrijven, zou ik zeggen: vrolijk, open, direct en enthousiast. Ik houd er niet zo van om ergens omheen te draaien omdat het belangrijk is dat je weet wat je aan elkaar hebt. Het is essentieel voor een bedrijf dat er ruimte is voor iedereen zich vrij te voelen om te vertellen wat hij of zij vindt.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben graag sportief bezig, bijvoorbeeld op de racefiets of met mooi weer golfsurfen. Ook ben ik vrijwilliger bij een stichting die een school Sri Lanka ondersteunt. Natuurlijk staat mijn gezin op nummer één, ik breng heel graag tijd met hen door. 

Meer Shell Pernis

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een biobrandstoffenfabriek. Die kan duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel maken uit afval, zoals frituurvet en plantenresten.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Pernis

Over ons

Lees meer over de raffinaderij van Shell in Pernis