Shell Bitumen is 's werelds grootste internationale aanbieder van bitumen en bedient klanten op 52 markten. We hebben een robuust, geïntegreerd netwerk van leveringsketens, ondersteund door acht bitumenproductielocaties op drie continenten. In het jaar van ons honderdjarig bestaan denken we na over onze geschiedenis, wat we bereikt hebben, en maken we ons op voor de veranderingen en uitdagingen van morgen.

De Shell Bitumen-activiteiten ontstonden toen er nog meer paarden op de weg waren dan auto's. Naarmate de assemblagelijnen en de massaproductie van voertuigen meer gemeengoed werden, groeide de behoefte aan wegen van betere kwaliteit. Sindsdien helpen we met de aanleg van wegen en infrastructuur.

Tegenwoordig levert Shell Bitumen voldoende bitumen om dagelijks gemiddeld 500 kilometer aan wegen te verharden – genoeg om 4,5 keer per jaar de wereld rond te reizen.

De weg plaveien, stap voor stap

We hebben door middel van innovatie en inzicht structureel veranderingen in de industrie teweeggebracht.Van de start van onze grootschalige bitumenproductie op de Shell Haven-raffinaderij in het Verenigd Koninkrijk in 1920 tot het huidige onderzoek naar duurzamere materialen. Of we nu circuits, start- en landingsbanen aanleggen of wegen verharden, we hebben geïnvesteerd in goede relaties met bedrijven, toezichthouders en overheden over de hele wereld. We hebbeneen wereldwijd bedrijf en sterk merk ontwikkeld waarmee we een betrouwbare partner voor onze klanten kunnen zijn. Nu en in de toekomst.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe onze producten een impact hebben op de wereld

Shell Cariphalte®

Formule 1™ coureur
Formule 1™ coureur

Circuit Zandvoort, Netherlands

Shell Cariphalte® Polymer Modified Bitumen (PMB) kan zo worden geformuleerd dat het weerstand biedt tegen vervorming en schuifspanning of voor een betere hechting met aggregaten zorgt dan conventioneel bitumen. Het is het perfecte materiaal voor de renovatie van Circuit Zandvoort waar een koud en kustklimaat een uitdaging vormt voor de kwaliteit van de racebaan.

Shell Bitumen FreshAir®

Weg in Thailand
Weg in Thailand

Thailand 

De Thaise wegen kunnen extreem druk zijn, dus de vervanging ervan moet snel plaatsvinden, waarbij uitstoot ook nog tot een minimum moet worden beperkt. Kortom, een goede gelegenheid voor een test van Shell Bitumen FreshAir®, dat het gehalte zwaveloxiden (SOX), stikstofoxiden (NOX), fijnstof (PM10 en PM2,5) en vluchtige organische stoffen (VOS) met 40% vermindert tijdens de productie en de bestrating van wegen.

Shell Mexphalte® C

Stadsbeeld Beijing
Stadsbeeld Beijing

Beijing, China

Het Mexphalte® C-kleurenbindmiddel van Shell is ontworpen om rijbanen duidelijk af te bakenen om zo de doorstroming en veiligheid te verbeteren, vooral tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Het product is gebruikt voor de aanleg van rode asfaltbusbanen op belangrijke routes in de stad, waarbij duurzaamheid wordt gecombineerd met visuele functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht.

Shell Tixophalte®

Hongkong-Zhuhai-Macaubrug
Hongkong-Zhuhai-Macaubrug

Hongkong

Het productportfolio van Shell Bitumen omvat oplossingen voor waterdicht maken en kan zelfs onderwater gebruik worden. Shell Tixophalte® is op de Hongkong-Zhuhai-Macaubrug gebruikt als afdichtmiddel dat bestand is tegen vochtige en zelfs natte omstandigheden, een belangrijke factor voor de tunneldelen van dit iconische project.

Het productportfolio van Shell Bitumen laat de uiteenlopende behoeften van onze klanten zien. Met onze onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden kunnen we steeds meer maatoplossingen bieden om aan hun specifieke eisen te voldoen. Innovatie is de drijvende kracht achter onze business en we zullen nieuwe manieren blijven vinden om betere en duurzamere wegen aan te leggen.

100 JAAR VIEREN

Shell Bitumen is een beetje frissere lucht

Schonere werkwijzen ontwikkelen in de bestratingsbranche.

Shell Bitumen speelt haar rol in een duurzamere toekomst

Hoe de Shell Bitumen-technologie een rol kan spelen in duurzamere bestratingsoplossingen.

Shell Bitumen verlegt de grenzen

Onze op basis van wetenschappelijke kennis op maat gemaakte circuitformule, laat Formule 1™-fans van over de hele wereld genieten van races waar records worden gebroken.

Shell Bitumen maakt verbindingen

Bitumenoplossingen en technische expertise leveren voor iconische engineeringprojecten die helpen de wereld in beweging te houden.

Shell Bitumen: de weg naar de toekomst

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates door technische - en andere specialisten over bitumen

100 years Bitumen