Social Investment Shell in Nederland

Shell voor de samenleving

Shell is betrokken bij de maatschappij waarin het onderneemt. Daarom steunen we in de omgeving van onze vestigingen sociale, culturele en sportieve projecten.

Lees meer..

In Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling

Voor ons betekent bijdragen aan duurzame ontwikkeling dat wij helpen om op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de toenemende energiebehoefte van de wereld te voorzien.

 

Zoet water

Zoetwater is van levensbelang voor mensen en voor onze hele planeet. Het is ook een van de belangrijkste gebieden van onze milieurichtlijnen. We beheren ons gebruik van water zorgvuldig en investeren in nieuwe benaderingen en technologieën voor het efficiënter gebruik ervan.

Veiligheid

Veiligheid is onze topprioriteit. Wij streven naar nul ongevallen met dodelijke afloop en willen incidenten en ongevallen voorkomen, omdat die een risico vormen voor onze medewerkers, omwonenden en voorzieningen.

Het milieu

Om in de groeiende energiebehoefte van de wereld te kunnen voorzien en tegelijkertijd het milieu te beschermen, zijn nieuwe technologieën, partnerschappen en werkwijzen nodig.

Biodiversiteit

Wij hanteren strenge richtlijnen om eventuele nadelige gevolgen van onze activiteiten te verminderen.

Alternatieve energie voor transportdoeleinden

Naar verwachting zal het aantal voertuigen op de weg voor eind 2050 zijn verdubbeld naar ongeveer 2 miljard en toch zal de CO2-uitstoot moeten afnemen om een ernstige klimaatverandering af te wenden.

Shell Sustainability Report

Wij maken dit rapport al sinds 1997, door middel van dit rapport willen we laten zien welke bijdrage wij leveren aan duurzame ontwikkeling.

Flex the grey whale in the ocean

De ongelofelijke reis van Flex de Walvis

Het migratiesysteem waarbij jonge walvissen lange afstanden in de oceaan afleggen hebben wetenschappers nieuwe inzichten gegeven in de grijze walvis.

Ontdek meer over het leven onder de golven

Zie ook

Shell voor de samenleving

Shell is betrokken bij de maatschappij waarin het onderneemt. Daarom steunen we in de omgeving van onze vestigingen sociale, culturele en sportieve projecten.

Nabuurschap

Wij willen goede buren zijn voor mensen die wonen in gebieden waar wij werken. Daarom ondersteunen we verschillende maatschappelijke initiatieven.