We zitten midden in de energietransitie, en samen werken we er hard aan deze te versnellen. Wij steunen en investeren in initiatieven en business projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving door het realiseren van innovatieve oplossingen voor meer en schonere energie en het verduurzamen van mobiliteit in Nederland, door CO2-uitstoot te voorkomen, te verminderen of te compenseren. Ook helpen we een inclusieve energietransitie vooruit, door gelijke kansen te bieden en kansen op de arbeidsmarkt te ontsluiten.

Two women working in lab

INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

We helpen bij het realiseren van oplossingen voor een schonere toekomst door te investeren in onderzoek, start-ups en scale-ups en onderwijsinstellingen die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.

Shell electric vehicle charging point

DUURZAMERE MOBILITEIT

We zetten ons in voor het verduurzamen van mobiliteit in Nederland en minimaliseren negatieve impact op het milieu door CO2-uitstoot te voorkomen, te verminderen en te compenseren.

rotterdam-city-view

INCLUSIEVE TRANSITIE

Wij steunen initiatieven die bijdragen tot een inclusieve energietransitie en bieden kansen en een stem aan degenen die nog niet kunnen profiteren of deelnemen.

Innovatieve Oplossingen

New Energy Challenge
De New Energy Challenge is een wedstrijd voor start-ups en scale-ups, gezamenlijk georganiseerd door Get in the Ring, Rockstart, Shell en YES! Delft. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers in Europa en Israël die geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen ontwikkelen die van vitaal belang kunnen zijn bij het versnellen van de energietransitie.

NXplorers Junior
NXplorers Junior is een innovatief, online onderwijsprogramma dat leerlingen in groep 7/8 kennis laat maken met complex en creatief denken. Dit is nodig om positieve verandering binnen de energietransitie teweeg te brengen.

Missie H2
Het doel van Missie H2 is om het bewustzijn van de duurzame mogelijkheden van waterstof bij het Nederlandse publiek te vergroten en een brede beweging voor de energietransitie op gang te brengen.

Invictus Games
Sponsoring van de Invictus Games. het verstrekken van fondsen om het gebruik van schonere energieoplossingen in de stad Den Haag te stimuleren, met name evenementen in Het Zuiderpark.

Duurzamere Mobiliteit

Shell Eco-marathon
Shell Eco-marathon is een wereldwijd academisch programma dat getalenteerde studenten uitdaagt om auto's te ontwerpen en te bouwen, waarbij rekening wordt gehouden met technische en gedragsfactoren om baanbrekende energie-efficiëntieresultaten te bereiken.

Staatsbosbeheer
Shell en Staatsbosbeheer zijn in het voorjaar van 2019 een langdurige samenwerking aangegaan. In de loop van 12 jaar zullen meer dan 5 miljoen bomen worden geplant in Nederlandse bossen. Daarnaast werken Shell en Staatsbosbeheer samen op het gebied van kennisuitwisseling, onderwijs en innovatie.

CO2 Reduction at Foundations
Shell ondersteunt belangrijke, op duurzaamheid gebaseerde stichtingen met het verminderen van hun CO2-voetafdruk in mobiliteit, voornamelijk gericht op maar niet beperkt tot wegtransport.

Inclusieve Transitie

Jet-Net
Onze samenwerking met Jet-Net/Tech-Net richt zich vooral op middelbare scholen. We ondersteunen het netwerk in hun missie met een donatie, eventueel gastlessen en/of ondersteuning op hun Career Days (via vrijwilligers), met een specifieke focus op gelijke kansen voor jongeren.

Laptop Project – Close the Gap / Stichting Boschuysen
Shell Nederland geeft alle laptops een tweede leven, nadat ze intern vervangen worden. De laptops gaan naar Nederlandse jongeren, die er geen hebben en niet de middelen hebben om er een te kopen. Samen met Close The Gap en Stichting Boschuysen hoopt Shell dat de laptops het voor de nieuwe eigenaren makkelijker maken om te studeren en te communiceren.

JINC
JINC creëert gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, geboren en getogen in een sociaal-economisch nadelige omgeving met minder rolmodellen. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welke banen bij hun talenten passen en leren ze solliciteren. De samenwerking met Shell richt zich op vmbo/mbo via JINC Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

TalentHub op Zuid
Albeda Rotterdam opent een plek voor (bijna) uitvallers zonder startkwalificatie. Het uitgangspunt is om de jongeren te leiden naar de kansrijke sectoren zoals Techniek en banen binnen de energietransitie (focus jongeren zonder startkwalificatie van 16-27 jaar op alle (mbo)niveaus, woonachtig in Rotterdam-Zuid).

MEER OVER DE SAMENLEVING EN SHELL

Shell Nederland doelen

Schonere energie en een sterke economie. Ook Shell wil daaraan bijdragen. Vijf doelen tonen hoe Shell dit in Nederland gaat doen.

Over Shell in Nederland: Feiten en cijfers

Wat weet jij écht over Shell in Nederland? Verrijk je kennis met feiten en cijfers. Ontdek bijvoorbeeld hoe we samen op weg zijn naar CO2-neutrale energie voor thuis, onderweg en op het werk.

Shell en COVID-19

Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven. Ook bij Shell. Hoe gaat Shell om met COVID-19? Hoe probeert het te helpen bij het bestrijden van het virus? In dit dossier: het laatste nieuws over Shell en COVID-19. 

Shell Sustainability Report

Meer weten over onze milieugerelateerde en sociale prestaties?