Ieder kind verdient de kans de beste versie van zichzelf te worden. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend.

In Rotterdam-Zuid bijvoorbeeld, waar meer dan 6.000 gezinnen onder de armoedegrens leven, liggen de resultaten van veel basisscholen ruim onder het landelijk gemiddelde. Bijna veertig procent van de kinderen start de middelbare school met een leesachterstand en veel leerlingen uit bijvoorbeeld de wijk Feyenoord verlaten de middelbare school vroegtijdig.

Dat moet veranderen.

SV GIO is een naschools sport- en leerprogramma dat extra ondersteuning biedt aan Rotterdamse kinderen met een leerachterstand. Uitgangspunt is bewustwording dat kinderen hun eigen toekomst kunnen sturen.

Gedurende 20 weken worden leerlingen uit groep 7 en 8 op verschillende locaties in Rotterdam, waaronder De Kuip, gestimuleerd om te bewegen en te leren. Deelnemers worden geselecteerd door hun basisschool. Het programma heeft twee lichtingen per jaar en biedt plek aan zo’n 500 kinderen. Zij ontvangen wekelijkse begeleiding. 

Meer in Nabuurschap

JINC

JINC helpt kwetsbare jongeren met hun oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Resto van Harte

In het Haagse buurtrestaurant KinderResto Schilderswijk leren kinderen over gezonde voeding en het belang van samenwerken.

Contact

Wij ondersteunen jaarlijks veel maatschappelijke initiatieven. Kijk of jouw project in aanmerking komt voor sponsoring. Meer weten?