Het belooft weer een spannend seizoen te worden voor de Nederlandse team die deelnemen aan Shell Eco-marathon Europa 2020

Na het daverende succes van Green Team Twente van de Universiteit Twente vorig jaar beloofd komend jaar extra spannend te worden. Het team uit Enschede behaalde niet alleen de eerste plaats in hun voertuig- en branstofcategorie, maar wist ook de internationale World Drivers’ Championship competitie te winnen. Dit jaar zal team Eco-runner van de Technische Universiteit Delft met een ander type voertuig gaan rijden en daarmee ook gaan deelnemen in de UrbanConcept waterstofcategorie, waar Green Team Twente en HAN Hydromotive, van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, reeds aan deelnamen.

Alle Nederlandse teams dienen zich te kwalificeren voor de Shell Eco-marathon Europa finale door middel van verschillende rondes, Phases genoemd, waar ze details over hun voertuig moeten aanleveren.

  • Phase 1: Voertuig specificaties (1 oktober – 4 november 2019)
  • Phase 2: Technische informatie (15 november – 18 december 2019)
  • Phase 3a: Logistieke informatie (15 januari –  1 juni 2020)
  • Phase 3b: Off-track Award aanmeldingen (datum volgt)

De Nederlandse teams, die voornamelijk gebruik maken van waterstof en batterij-elektrisch aangedreven voertuigen, zullen het rond het einde van het curriculum opnemen tegen andere Europese teams tijdens Shell Eco-marathon Europa in Londen met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen.

De Nederlandse teams en Europese teams die net niet de finale gehaald hebben zullen de kans krijgen hun voertuigen te testen op de Shell Eco-marathon Challenger, en zich daarmee te kwalificeren voor Shell Eco-marathon Europa 2021.

 

Bezoek de Engelstalige pagina voor meer informatie over de competitie

meer in shell voor de samenleving

Generation Discover

Generation Discover is voor ontdekkers die de toekomst maken. Een serie onvergetelijke ervaringen op het gebied van wetenschap en technologie. Voor scholieren, studenten en jonge ondernemers.

Contact

Wij horen graag van je!