Shell Eco-marathon is een wereldwijd academisch programma dat sinds 1985 al meer dan 100.000 Science Technology Engineering Math (STEM)-studenten uit meer dan 60 landen heeft uitgedaagd om voertuigen te ontwerpen en te bouwen die het verschil kunnen maken in de manier waarop we omgaan met energie. Een programma dat landsgrenzen overschrijdt en culturen verbindt door studenten bij elkaar te brengen en te leren, met één doel: een CO2-vrije toekomst. Shell Eco-marathon biedt een platform dat deze jongeren in de spotlights zet: wat zijn hun drijfveren, hun zorgen en ideeën, en wat is hun rol in de maatschappij. Het zijn onder andere deze Gen Z studenten die, als ingenieurs en wetenschappers van de toekomst, het verschil kunnen maken.

Bouwen op innovatie

Bij Shell investeren we graag in ontregelaars en de toekomstige leiders op het gebied van duurzame energie. Zij vormen onze toekomst en bepalen onze geschiedenis door grenzen te verleggen en doorbreken. Ons bedrijf is gebouwd op de fundamenten van deze innovaties. Shell Eco-marathon verbindt onze liefde voor innovatie met het doel om in 2050 energiebedrijf te zijn met netto-nul C02-uitstoot en de wereld te voorzien van meer en schonere energieoplossingen.

On track

Shell Eco-marathon is op de eerste plaats een event dat op het circuit plaatsvindt. Er gaat voor de teams niets boven het ontwerpen en bouwen van hun eigen ultra-energie-efficiënte auto en deze vervolgens op een echt circuit te testen tegen concurrenten van over de hele wereld. In juni 2022 kwamen studenten vanuit heel Europa naar TT Circuit Assen. Lees hier meer over het succes van Nederlandse studententeams in deze editie.

Bezoek de Engelstalige pagina voor meer informatie over de competitie en evenementen die dit jaar plaatsvinden

meer in shell voor de samenleving

Shell in de samenleving

De manier waarop we ons huis verwarmen, onze auto laten rijden, onze spullen vervoeren en produceren is aan het veranderen. Midden in deze verandering hebben we ook te maken met de onzekerheid van een energiecrisis en hoge inflatie. Dit mag niet ten koste gaan van de omschakeling naar schone energie. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat die verandering doorzet en dat schonere energie voor iedereen bereikbaar is?