Geef jij om de wereld om je heen? Zet jij je in voor de ontwikkeling van jouw buurt, stad of zelfs land? En ben jij al begonnen met het maken van een verschil op het gebied van Educatie, Toegang tot Energie, Sociaal Ondernemerschap en Nabuurschap?

Jonge leiders pitchen voor One Young World Scholarship Programma

Bekendmaking winnaars na spannend Nominee Event op Shell hoofdkantoor

De tiende editie van de One Young World summit vindt dit jaar plaats in Den Haag. De hele stad zal in oktober volledig in het teken staan van dit internationale evenement. One Young World brengt jonge, vooruitstrevende leiders van 18-30 jaar bij elkaar om waardevolle relaties te bouwen en oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde uitdagingen.

Tijdens de jaarlijkse conferentie komen 1500 jonge mensen uit 196 landen samen om gedachten en ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, schaarse grondstoffen en sociale ongelijkheid.

Shell geeft twintig ambitieuze jongeren de kans om de #OYW2018 summit bij te wonen en hier het meeste uit te halen met behulp van coaching en begeleiding. Tien van de beschikbare plekken in het speciaal ontwikkelde Scholarship Programma zijn voor jonge Shell medewerkers en de andere tien plekken zijn voor toekomstige leiders uit het hele land.

Tijdens het Nominee Event op maandag 9 juli pitchten de twintig enthousiaste jongeren hun indrukwekkende projecten en ideeën voor een betere toekomst. Denk aan flexibele zonnepanelen, programmeerles voor nieuwkomers en recruitment platforms die gelijke behandeling stimuleren. Vervolgens had een jury van experts de lastige taak om de tien beste initiatieven te kiezen.

Nabil El Malki, One Young World delegates support voor Shell, zegt: “Het is niet voor al deze jongeren vanzelfsprekend om mee te doen aan een pitch voor een toegangsbewijs. Over het algemeen onderschatten zij namelijk zelf nog wel eens de impact van hun idee en inzet. De spanning en het enthousiasme was dan ook duidelijk voelbaar onder de deelnemers. Daarom proberen we hen te coachen in het vertellen van hun verhaal en hun zelfvertrouwen te stimuleren, zodat hun persoonlijke passie zo goed mogelijk overkomt.”

De expert jury bestond uit:

 • Monaim Benrida, Projectleider Gelijke Kansen Alliantie Ministerie van OCW
 • Marjan van Loon, President-directeur van Shell Nederland
 • Eva Oskam, One Young World Den Haag Ambassadeur
 • Yousef Yousef, CEO LG Sonic BV

“We zijn diep onder de indruk van alle pitches die we hebben gehoord van de veelbelovende jonge talenten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de winnaars echt iets kunnen bijdragen aan de belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen. We kijken uit naar de intensieve samenwerking door middel van ons Shell Scholarship Programma in de aanloop naar de One Young World summit,” zegt Marjan van Loon, President-directeur van Shell Nederland.

De gelukkige winnaars zijn:

 • Abdelhamid Idrissi, organiseert coaching, projecten en activiteiten om integratie te stimuleren
 • Rajae Atahiri, ontwerpt inclusieve speeltuinen om kinderen met en zonder lichamelijke of geestelijke handicap van jongs af aan te verbinden
 • Mourad El Moussati, stimuleert diversiteit op de werkvloer met inclusieve recruitmentplatforms, zoals video solliciaties
 • Mart van Kuijk, ontwikkelt een manifest om LGBT-rechten en -inclusiviteit aan de duurzaamheidsdoelstellingen toe te voegen
 • Judith Joan Walker, maakt toegang tot schone energie mogelijk in ontwikkelingslanden
 • Fons Janssen, stimuleert de energietransitie met educatieve projecten
 • Fay de Waal, brengt wereldwijde uitdagingen zoals voedselverspilling, vervuiling en moderne slavernij onder de aandacht
 • Malek Sheikh al Ard, ondersteunt nieuwkomers met integreren en wil een samenleving creëren waar diversiteit omarmd wordt
 • Robin Scholten, coached jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt
 • Liza Zjyrova, wil voor een betere toekomst zorgen door de dialoog aan te gaan over onconventionele onderwerpen

Binnenkort volgt meer informatie over hun inspirerende persoonlijke verhalen en hoe hun indrukwekkende projecten zich ontwikkelen met behulp van het Scholarship Programma.

Benieuwd naar de 2018 conferentie in Den Haag? Bekijk hier de highlights video van de One Young World 2017 conferentie in Bogota, Colombia.

#makethefuture

De aanmelding is gesloten

Wij nemen met iedereen die zich heeft aangemeld contact op over de uitslag.

Andere vragen? Stuur een e-mail naar OYW-Shell@Shell.com