De grootste raffinaderij van Europa en één van de grootste van de wereld. Niet alleen de omvang, maar ook de locatie van het complex is opmerkelijk.

Het ligt in een behoorlijk dichtbevolkt gebied, tussen de steden Hoogvliet, Spijkenisse, Vlaardingen, Schiedam, Pernis, Rhoon en Poortugaal. Hierdoor mag Shell Pernis spreken van 450.000 directe 'buren'.

Die buren hebben in de loop der jaren een hechte band gekregen met het bedrijf. Niet alleen door de omvang maar ook doordat veel buren ook werkzaam zijn op het terrein.

Goede buren communiceren met elkaar, leren van elkaar, krijgen een band, helpen elkaar en maken het leven in de buurt wat aangenamer.

Grote bedrijven als Shell Pernis zijn zeer nadrukkelijk aanwezig en veroorzaken in hun omgeving soms overlast of risicosituaties. Een goed en open contact met onze buren vinden we belangrijk. Daarom is er al vijftien jaar een Burenraad van Shell Pernis.

Dit is een zelfstandige overleggroep met een onafhankelijke voorzitter en vertegenwoordigers van de omliggende gemeenten, vertegenwoordigers van Shell Pernis en van DCMR Milieudienst Rijnmond.

De Burenraadleden praten op een open manier met elkaar over hun opvattingen en wederzijdse verwachtingen. Zo hebben fakkelen, veiligheid, het aanzicht van het terrein en de toekomst van de raffinaderij een vaste plek op de agenda. Het doel van de Burenraad is het creëren van wederzijds begrip en een vertrouwensband.

Maak kennis met de leden