De Shell Car Washes zijn moderne autowas-systemen. De borstels zijn gemaakt van speciale vezels die grondig reinigen en geen borstelsporen achterlaten. Voor beschadigingen hoef je niet bang te zijn (zelf wassen met een spons is een veel groter risico). Ook de reinigings- en de beschermende middelen voor de autolak zijn van hoge kwaliteit. In moderne installaties werken de reinigings- en wax/polishmiddelen en de bewegende delen, zoals de borstels, perfect samen. Deze afstemming is misschien wel het ‘echte geheim’ van de nieuwe generaties carswashes van Shell. Carwashes die je auto grondig schoonmaken en de laklaag goed beschermen.

Kies een wasprogramma

Kies een wasprogramma

Heeft je auto geen grondige wasbeurt nodig, maar wil je hem gewoon even opfrissen? Kies dan voor een snelle en voordelige wasbeurt: het Budget-programma. Verdient je auto een uitgebreidere behandeling? Kies dan uit een van de andere programma’s (beschikbaar in de meeste Shell Car Wash locaties): Goed, Beter en Best. Met het meest uitgebreide programma wordt je auto intensief gereinigd, extra beschermd en zorgvuldig gedroogd, zonder kalkresten. De speciale wax- en glansmiddelen beschermen je auto tegen weersinvloeden en geven de lak een prachtige hoogglans. De gastheer of gastvrouw in de shop kan je advies geven over deze programma’s.

Bescherm de lak van je auto

Bescherm de lak van je auto

Voor schonere ramen en bescherming van de autolak, is het verstandig om je auto te behandelen met speciale middelen, zoals Raintecs wax en Shinetecs polish. Deze zijn geïntegreerd in bepaalde wasprogramma's (afhankelijk van de Car Wash-locatie). Raintecs wax zorgt voor een diepe hoogglans en verbetert het zicht bij regen. Shinetecs is een technologie die de laklaag van de auto versterkt en zorgt voor meer glans. Informeer bij het station of deze behandelingen beschikbaar zijn.

Zorgvuldig omgaan met water

Zorgvuldig omgaan met water

We moeten zuinig zijn op schoon water. Daarom gebruikt een moderne Shell Car Wash meestal slechts 15 liter vers water per wasbeurt. Het reinigingswater wordt bovendien eerst gezuiverd voordat het geloosd wordt. Hierdoor verwijderen we verontreinigingen grotendeels uit het afvalwater.

Shell-stations met kettingwasstraat

Gemakshalve spreken we vaak van autowasstraat of wasstraat. Maar feitelijk is dat onjuist, omdat de meeste carwashes eigenlijk ‘roll-overs’ zijn en geen wasstraten. Bij een roll-over rijd je je auto naar binnen, zet hem op de handrem en verlaat je de wasruimte. Waarna de deur sluit, de borstels gaan draaien en over de auto rollen. Een kettingwasstraat is een bijzondere carwash-installatie. Bij zo’n installatie wordt de auto voortgetrokken over een rail en kun je in je auto blijven zitten. Nederland telt slechts een beperkt aantal van deze ‘echte’ wasstraten. Shell heeft drie tankstations met een kettingwasstraat: Shell Lange Amerikaweg in Apeldoorn, Shell Slingelandtstraat in Amsterdam en Shell Dalem-Zuid in Tilburg. Kom gerust langs als je in de buurt bent van een van deze locaties.

Zie ook

Air Miles inwisselen voor een gratis Car Wash

Vanaf 650 Air Miles kan je op de meeste Shell Car Wash locaties al gratis door de wasstraat.

Shell wasbox

Zelf je auto wassen? De Shell wasboxen zijn goed uitgerust met alle benodigde hulpmiddelen.