Bezoek de raffinaderij van Shell Pernis met Miles & Me

Voor onze trouwste gasten doen wij graag iets extra's. Niet alleen verrassen wij u met leuke extraatjes, ook organiseren wij regelmatig de Miles & Me Experiences: bijzondere belevenissen op bijzondere locaties, zoals Circuitpark Zandvoort of de Shell raffinaderij in Pernis.

Als u meedoet met Miles & Me en u tankt geregeld bij Shell, ontvangt u automatisch bericht over de volgende Experience. Via deze e-mail kunt u zich inschrijven en leest u hoe u kans maakt op deelname. Houd uw mailbox dus in de gaten en wie weet zien wij u bij de volgende Miles & Me Experience!

 

Aanmelden voor Miles & Me

 

 

 

 

Nog geen Air Miles-spaarder?

Wat zijn Miles & Me Experiences?

Miles & Me Experiences zijn bijzondere belevenissen op bijzondere locaties, die wij organiseren voor onze trouwste gasten. Tijdens eerdere Experiences hebben we de winnende deelnemers getrakteerd op een exclusief bezoek aan het restauratieatelier van het Mauritshuis, dat gewoonlijk gesloten is publiek. Ook gaven we een rondleiding in onze raffinaderij te Pernis en organiseerden we een VIP koffieproeverij. Lees hieronder de verslagen van vorige Experiences.

Historic Grand Prix experience Zandvoort

Weet jij hoe de autoruit is ontwikkeld? Racebrillen van autocoureurs werden vies, dus werd er een ruit voor de coureur geplaatst. Een weetje die de Miles & Me deelnemers van de Historic Grand Prix op circuit Zandvoort weten.

Weetjes zijn leuk, maar het racegevoel is wat de deelnemers het meest bij is gebleven. Het is namelijk niet dagelijks dat je achter het stuur van een racewagen zit, door de pitstraat loopt of er speciaal een racewagen voor je gestart wordt. Ondersteund door de raceverhalen van voormalig Formule 1 coureurs Jan lammers en Gijs van Lennep.

Door het partnership van Shell en Circuit Zandvoort, tanken alle racewagens onze beste brandstof én wordt de uitstoot gecompenseerd, maar bovenal hebben we veel mogelijkheden voor experiences! Dus houdt Shell onderdeel van uw reis en wellicht nemen we u binnenkort mee om Circuit Zandvoort te ervaren!

Formule 1 Spa Francorshamps experience

De allereerste Ferrari die de fabriek uit rolde in 1947, maakte gebruik van Shell-smeermiddelen én dat is nu nog steeds het geval. Ferrari gelooft in onze motorolie en brandstof om de beste prestaties te leveren. Niet zo gek dus dat Shell ook trotse partner is van Ferrari.

Dit partnership hebben onze Miles & Me deelnemers van dichtbij meegemaakt in de Miles & Me Formule 1 Experience van Spa Francorshaps. De experience begon in de pitstraat, waar de F1 Ferrari’sklaargemaakt werden voor de race. De kracht van de samenwerking was pas echt te voelen, vanaf de tribune met perfect zicht op Eau Rouge, toen de Ferrari’s op volle snelheid langs kwamen.

Shell V-Power staat aan de basis om tot de optimale prestaties en de winst in België te komen. In het Shell tracklab werden de Miles & Me deelnemers uitgelegd hoe wij tot deze brandstof komen. De Shell V-Power welke het Ferrari F1 team gebruikt bestaat voor 99% uit dezelfde componenten als Shell V-Power bij het Shell tankstation, welke deze Miles & Me deelnemers zelf ook tanken. Nu weten ze dus waar het Ferrari gevoel vandaan komt!

Mauritshuis restauratie en onderzoek experience

Wist je dat een schilderij elke 100 jaar opnieuw gerestaureerd wordt? Dit komt doordat de vernislaag (beschermlaag van het schilderij) elke 100 jaar wordt vervangen én de restauratie altijd bovenop de vernislaag wordt aangebracht. Het idee is namelijk dat de restauratietechnieken elke 100 jaar verbeteren, waardoor het beter is het dan opnieuw uit te voeren.

Leuk om te weten, maar nog leuker om zelf te zien! In een exclusieve openstelling hebben Miles & Me deelnemers door de restaurator van het Mauritshuis uitgelegd gekregen hoe de restauratie van een schilderij wordt uitgevoerd. Zo hebben ze met röntgen apparatuur gekeken hoe een 17e eeuws schilderij is opgebouwd, met behulp van een microscoop gezien wat de samenstelling is en hoe met behulp van infrarood dit schilderij gerestaureerd kan worden.

In een exclusieve avondopenstelling in het Mauritshuis hebben we de deelnemers rondgeleid door het museum én het restauratieatelier. Heel bijzonder om mee te maken, want zelfs de rondleidster die al 15 jaar in het Mauritshuis werkte was nog nooit in het restauratieatelier geweest. Een Miles & Me experience om nooit te vergeten!

Achtergrond informatie

Deze Miles & Me Experience is tot stand gekomen, door de sterke band die we als Shell hebben met het Mauritshuis. Shell en het Mauritshuis werken namelijk al sinds 2012 samen als 'Partners in Science'. Door samenwerking van Shell onderzoekers en Mauritshuis restauratoren zijn onder andere een echte Jan Steen ontdekt, waardevolle kunst hersteld en zijn jaartallen en locaties achterhaald van schilderijen van Jan Steen. Een impressie krijgen van de samenwerking en de experience kan ook in deze vlog.

Starbucks koffietasting

Onze gasten uitleggen wat voor koffie ze drinken en hoe je koffie proeft? Dat kan je wel aan onze collega’s van Starbucks overlaten! Want door een uitgebreide koffie studie, waardoor ze zich Coffee Master mogen noemen, weten ze alle ins and outs van koffie!

Deze kennis delen we graag met onze gasten. Daarom hebben wij 48 van onze trouwe gasten uitgenodigd voor een koffietasting. Op twee van onze Shell-Starbucks locaties langs de A2 bij Maarssen en de A4 nabij afrit Den Haag zuid, hebben zij in kleine groepen koffie als nooit tevoren ervaren. Onze Coffee Masters hebben de gasten meegenomen op een reis over de wereld. Van Zuid-Amerika, via Afrika naar Azië; een ware ontdekkingsreis voor de smaakpapillen!

Elke koffie werd eerst geroken, aangezien het grootste gedeelte van de smaak bepaald wordt door de geur. Vervolgens geslurpt, want door het toevoegen van lucht verdeeld de smaak zich door de mond en komt de smaak beter tot zijn recht. Daarna gelocaliseerd, om bewust te worden waar in de mond je welke smaak proeft. Tot slot gaf elke deelnemer aan hoe hij of zij de koffie ervaarde.

Dat is ook het mooie aan koffie, iedereen ervaart het op zijn of haar manier! Dit werd versterkt door de bijkomst van heerlijke lemon cake, cheese cake en blueberry muffin, die de smaakervaring van de koffie een extra dimensie gaf. Elke gast ging naar huis met zijn of haar eigen favoriet en een geweldige ervaring rijker. Koffie zal nooit meer hetzelfde smaken voor deze enthousiaste gasten.

Van Gogh avondopenstelling

Hoe is het om de grote meesterwerken van Van Gogh in een leeg museum bekijken? 36 van onze gasten kunnen je hier alles over vertellen. In een speciale openstelling hebben ze onder begeleiding van ervaren gidsen de meesterwerken kunnen bewonderen en meer kunnen horen over leven van de meester. Een selfie maken voor de bekendste schilderijen, even rustig de tijd nemen om ongestoord de werken eens goed van dichtbij te bekijken en alleen in een zaal rondlopen. Een avond die als zeer bijzonder werd ervaren. En bijzondere foto’s om bij na te genieten!

Het Van Gogh wordt jaarlijks door 2,3 miljoen mensen bezocht. Dit maakt het Van Gogh het best bezochte museum van Nederland. De reden voor de speciale openstelling is het partnership dat wij met het Van Gogh hebben. Hierin stellen wij kennis, techniek en budget beschikbaar voor behoud en onderzoek. Meer lezen over de samenwerking kan op de pagina Vijftien jaar vincent – De geheimen van Van Gogh.

36 van onze trouwe gasten hebben exclusief kunnen genieten van de rondleiding en de meesterwerken. Ben jij ook bij onze volgende Miles & Me experience? Doe mee met Miles & Me, maak Shell onderdeel van je reis en je wordt vanzelf uitgenodigd om mee te doen in de selectie van de experiences.

Winactie Beemster

De eerste winactie was opgezet in samenwerking met Beemster kaas. Het initiatief is genomen vanuit Shell om het nieuwe Miles & Me programma onder de aandacht te brengen. De 50 gasten wonnen een geheel verzorgde dag voor 2 personen bij een Beemster kaasboer en kaasmakerij.

In de grote loods werden hooibalen neergelegd zodat de gasten in stijl plaats konden nemen. Op houten pallets werden gezellige tafelkleedjes neergelegd en een heerlijke Deli by Shell lunch geserveerd. De gasten werden hartelijk verwelkomd door 2 kaasmeisjes die heerlijke Beemster kaas serveerden. Na korte presentatie begon de rondleiding op het erf. De gasten kregen het hele proces van melken mee en konden de melkrobot live in actie zien.

Daarna zijn wij met alle gasten naar CONO gereden, de kaasmakerij van Beemster kaas. Eerst werd door middel van een interactieve presentatie de geschiedenis van de Beemster en de kaasmakerij in beeld gebracht. De rondleiding in de kaasmakerij is bijzonder, door een lange gang met glaswerk kan het gehele productie proces worden gevolgd. De kaas wordt op unieke traditionele manier met ambachtelijke elementen gemaakt.

Onze gasten waren erg enthousiast en de goedgevulde goodiebag geeft de dag een leuke afsluiting. In de evaluatie beoordeelden de gasten de Miles & Me winervaring met een mooie gemiddelde 9!

Enkele reacties van onze gasten;

“Wat een fantastische dag, we maken er een heel weekend van en hebben een hotelletje geboekt!”

“Ik ga na deze dag weer Shell tanken!” “Super leuk, leerzaam, lekker, en verrassend: bedankt!”

“De vakbekwaamheid en het enthousiasme van de jonge boer Niek was verbluffend, een RVS kaasfabriek en dan toch zo'n smaak!!”