Het gemak van opladen zonder laadpas

Het opladen zonder laadpas van elektrische voertuigen wordt gemakkelijker en toegankelijker gemaakt. Met laadpasvrij opladen heb je geen specifieke laadpas nodig om een laadsessie te starten. In plaats daarvan zijn er alternatieve methoden beschikbaar die het laadproces vergemakkelijken.

Dankzij deze ontwikkeling kun je als bestuurder van een ev op een flexibele manier gebruikmaken van laadstations, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het bij je hebben van een laadpas. Dit opent de deur naar meer vrijheid en gemak jou als ev bestuurder. Het laden zonder laapas is een van de vele voordelen van het rijden in een elektrische auto.  

Opladen zonder laadpas

Hoewel laadpassen handige toegang bieden tot laadpunten, zijn een goede alternatieve manieren beschikbaar waarmee je je auto kunt opladen zonder het gebruik van een fysieke pas. De voordelen van laden zonder laadpas zijn o.a.

Het opladen van je elektrische auto zonder laadpas kan bijvoorbeeld door: 

  1. Mobiele Apps: Veel laadnetwerken en serviceproviders zoals onze Shell Recharge App. bieden tegenwoordig mobiele apps aan waarmee je je laadsessie kunt starten en beheren. Via de app kun je de beschikbare laadpunten vinden, betalen voor de laadsesie en de status van je laadsessie controleren. Zo kun je bij Shell Recharge niet alleen laden met een laadpas, maar een laadsessie starten via onze app.

  2. RFID-stickers of -tags: Sommige laadpunten ondersteunen het gebruik van RFID-stickers of -tags in plaats van laadpassen. Deze stickers of tags kunnen op of bij je voertuig worden geplaatst en worden gescand om toegang te krijgen tot het laadnetwerk. 

  3. QR-code scannen: Ook bij Shell Recharge kun je ook gebruik maken van een QR-code om je elektrische auto op te laden. Dit is soms wel duurder dan laden met de laadpas.  

  4. Betaling via Creditcard of E-wallet: Veel laadpalen bieden ook de mogelijkheid om te betalen met een creditcard of een elektronische portemonnee (e-wallet). Hierdoor kun je direct bij het laadpunt betalen zonder dat je een laadpas nodig hebt. Je kunt eenvoudig je creditcardgegevens invoeren of je e-wallet-app gebruiken om de betaling te voltooien.

  5. Toegangspassen van derden: Sommige laadnetwerken accepteren toegangspassen van derden, zoals betaalkaarten of loyaliteitspassen die al in omloop zijn. Door gebruik te maken van deze alternatieve manieren kun je je elektrische auto opladen zonder het gebruik van een laadpas. Het biedt gemak en flexibiliteit, waardoor het opladen van je EV nog eenvoudiger wordt. Het is belangrijk om te na te gaanwelke laadopties worden ondersteund door de laadpunten in jouw omgeving. Zo kom je niet voor verassingen te staan.  

Wil je weten wat wij doen om elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken? Bekijk onze Shell Recharge pagina of download onze Shell Recharge app en ervaar het zelf! 

Waar kan ik elektrisch laden?

Nederland is een van de voorlopers in de ontwikkeling van de laadinfrastructuur. Er zijn daardoor meer dan genoeg laadpunten. Zo kun je gebruik maken van snelladers en reguliere laders. We zetten de mogelijkheden graag op een rij.

Vind direct een laadpaal

Direct op zoek naar een laadpaal? Vind een beschikbare laadpaal en plan je route. Met ruim 300.000 publieke laadpunten in heel Europa heb je met Shell Recharge toegang tot één van de grootste laadnetwerken van Europa.

Hoe werken onze snelladers?

Onderweg laden bij een Shell Recharge-snellader is snel, makkelijk en voordelig. Maar hoe werken de laadpalen precies? Welke stekker heb je nodig? En hoe kun je betalen? We geven graag antwoord op al je vragen over elektrisch laden.