LADEN MET EEN LAADPAS

Wil je een laadsessie starten met een Shell Recharge-laadpas, met een token (druppel) van Shell Recharge, of met een laadpas van een andere aanbieder? Klik dan op de nummers van de afbeelding hieronder om de stappen te bekijken.

Stappen

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied
Snellader voor een elektrische auto bij een Shell-station
Detail 1

Plaats de stekker in je auto

Plaats de stekker in je auto, zorg ervoor dat die goed aangesloten is. Bekijk onderaan deze pagina welke type stekkers er zijn.

Detail 2

Scan je laadpas

Houd je laadpas of token bij de scanner van de laadpaal en volg de aanwijzingen op het scherm om te beginnen met laden.

Detail 3

Stop je laadsessie

Volg de aanwijzingen op het scherm van de lader om de sessie te stoppen.

Detail 4

Haal de stekker uit je auto

Als de laadsessie gestopt is, kun je de stekker uit de auto verwijderen. 

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied

LADEN MET JE SMARTPHONE 

Je kunt een laadsessie starten via de Shell Recharge App of door de QR-code op de laadpaal te scannen.

Stappen

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied
Hoe de Shell Recharge App met QR-code werkt
Detail 1

Plaats de stekker in je auto

Plaats de stekker in je auto. 

 

Detail 2

Pak je smartphone erbij

Met de Shell Recharge App: open de app en selecteer je locatie en de juiste lader. Het nummer van de lader is te vinden bij de stekker die je wilt gebruiken. 

Met een QR-code: Op de snellader staat een QR-code. Deze bevindt zich ofwel bij de stekker die je wilt gebruiken, of aan de zijkant van de lader. Scan de code.  

Detail 3

Start je laadsessie

Met je Shell Recharge App: volg de aanwijzingen op het scherm om de sessie te starten.

Met QR-code: volg de aanwijzingen op het scherm en voer je creditcardgegevens in. Bij Allego-laders dien je eerst de Smoov App te downloaden. Daarna kun je sessie starten via het scherm van de laadpaal.  

 

Detail 4

Stop je laadsessie

Met de Shell Recharge App: klik op 'laadsessie beeindigen' om de sessie te stoppen.

Met QR-code: volg de aanwijzingen op het scherm van de lader om de sessie te stoppen.

Verwijder vervolgens de stekker uit je auto. 

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied

WELKE TYPEN LAADPALEN ZIJN ER?

Shell Recharge heeft verschillende soorten snelladers: reguliere snelladers met een vermogen van 50 kW en High Power Chargers (HPC) met een vermogen van 160 of 175 kW. Je kunt deze vinden op de kaart in de Shell Recharge App, door te selecteren op laadvermogen. Meer informatie per type lader vind je hieronder.

50 kW-snellader laadpaal bij een Shell-station

50 kW-snelladers

De snelladers met een vermogen van 50 kW zijn voorzien van drie stekkers: Combined Charging System (CCS), CHAdeMO, en Type 2. Met een 50 kW-snellader laad je maximaal zo’n 5 kilometer actieradius per minuut bij. In 20 minuten heb je dan maximaal 100 kilometer actieradius bijgeladen.

160 kW-snellader laadpaal bij een Shell-station

160 kW-snelladers

De 160 kW-snelladers zijn uitgerust met twee stekkers. Dit zijn: CHAdeMO en Combined Charging System (CCS). Met een 160 kW-snellader is het mogelijk om met maximaal 16 kilometer actieradius per minuut bij te laden. In 20 minuten heb je dan maximaal 320 kilometer actieradius bijgeladen.

175 kW-snellader laadpaal bij een Shell-station

175 kW-snelladers

De 175 kW-snelladers zijn uitgerust met twee stekkers. Dit zijn: CHAdeMO en Combined Charging System (“CCS”). Met deze 175 kW-snellader is het mogelijk om met maximaal 17,5 kilometer actieradius per minuut bij te laden. In maximaal 20 minuten maximaal 350 kilometer bij te laden.

WELKE TYPEN STEKKERS ZIJN ER EN WELKE HEB IK NODIG? 

Onze snelladers beschikken over twee of drie soorten stekkers. De 160 en 175 kW-snelladers zijn voorzien van een CHAdeMO- en CCS-stekker. De 50 kW-snellader heeft nog een derde stekker: Type 2.

Overzicht

 • CHAdeMO

  CHAdeMO

  De afkorting staat voor ‘CHArge de MOve'. Alleen Mitsubishi, Toyota en Nissan gebruiken dit type.

 • ccs

  CCS

  Combined Charging System (CCS) is de meest voorkomende stekker voor snelladen van elektrische auto’s. 

 • Type 2

  Type 2

  Er zijn nog enkele 50kW-snelladers in ons netwerk, deze hebben naast de CHAdeMO en CCS-stekker ook een Type 2-stekker. De derde stekker is speciaal bedoeld voor de oudere types Renault ZOE. Deze laders zullen op onze snelwegstations worden uitgefaseerd.

 

10 Tips voor het snelladen van een elektrische auto

 1. Controleer of de batterij van je auto geschikt is voor snelladen: Sommige elektrische auto's hebben batterijen die niet geschikt zijn voor snelladen. Controleer daarom de specificaties van je auto om te zien of deze geschikt is voor snelladen. Als je twijfelt, raadpleeg dan de handleiding of neem contact op met de fabrikant.

 2. Vind de snellader bij jou in de buurt: Onze Shell Recharge snelladers zijn gemakkelijk te herkennen aan het blauwe stekker icoon en het Shell logo. Ben je onderweg en kom je dit icoontje tegen? Dan kun je bij dat Shell-station snelladen. Download onze Shell Recharge app voor de dichtstbijzijnde laadpaal.

 3. Kies de juiste laadpaal: Bij het snelladen van een elektrische auto is het belangrijk om de juiste laadpaal te kiezen. Niet elke laadpaal kan snelladen ondersteunen. Zorg er dus voor dat je bij het plannen van je reis van tevoren weet waar de snelladers zich bevinden en hoe snel ze kunnen opladen. Dit helpt je om onderweg tijd te besparen en weer snel op weg te zijn!  

 4. Let op de laadsnelheid: De laadsnelheid van snelladers kan variëren. Zorg ervoor dat je weet welke maximale laadsnelheid je auto kan accepteren en kies een snellader die deze snelheid ondersteunt. Houd ook de laadsnelheid in de gaten tijdens het laden en onderbreek het laden indien nodig om overladen te voorkomen.

 5. Neem een momentje voor jezelf tijdens het laden: Maak tijdens het wachten op het laden van je elektrische auto gebruik van een lekkere lunch- of ontbijtdeal of ga voor een heerlijk tussendoortje of een kopje koffie bij een van onze Shell-stations.

 6. Plan je reis goed: Als je van plan bent om je elektrische auto snel op te laden, is het belangrijk om je reis goed te plannen. Plan je route zodat je weet waar je kunt stoppen om op te laden. Sommige navigatiesystemen in elektrische auto's berekenen dit al voor je. Wanneer dit niet zo is, hou dan rekening met de afstand die je kunt afleggen voordat je moet opladen en de tijd die nodig is om op te laden. Door je reis zorgvuldig te plannen, kun je tijd besparen en gemakkelijker op je bestemming aankomen.

 7. Maak gebruik van de juiste laadpas: Als je een elektrische auto hebt, is het belangrijk om te beschikken over de juiste laadpas. Niet alle laadpassen werken bij elke laadpaal, dus zorg ervoor dat je een laadpas hebt die compatibel is met de snellader die je wilt gebruiken. Dit kan voorkomen dat je onnodige vertragingen oploopt bij het opladen van je auto.

 8. Vermijd overladen: Het is belangrijk om te voorkomen dat je je auto overlaadt. Elke keer dat je de auto meer dan ongeveer 80% oplaadt, neemt de capaciteit van de batterij iets af. Overladen kan de levensduur van de batterij verkorten. Houd je aan de aanbevolen laadtijden en -snelheden voor je auto. De nieuwste elektrische auto's vertragen automatisch de laadsnelheid vanaf 80% om zo de batterij niet te beschadigen en de levensduur te verlengen.

 9. Wees voorzichtig bij het gebruiken van de laadkabels: Bij het gebruik van een snellader is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het hanteren van de laadkabels. De laadkabels kunnen zwaar zijn, dus til ze altijd op de juiste manier op om blessures te voorkomen of vraag om hulp.

 10. Wees bewust van de kosten: Het snelladen van je elektrische auto kan duurder zijn dan het opladen via een normaal stopcontact of reguliere laadpaal. Bij Shell Recharge geven wij om transparantie, onze prijzen zijn daarom gemakkelijk online te vinden en in de app per laadpunt.

Meer over Shell Recharge

Snel, gemakkelijk en voordelig laden met Shell Recharge.

Gemak met de Shell Recharge App

Een van de grootste laadnetwerken van Europa binnen handbereik.

Thuisladers van Shell Recharge

Ontdek alles over smart home charging.

Veelgestelde vragen

 • Een familie in de auto

  Shell Recharge algemeen

  Het antwoord op algemene vragen over Shell Recharge, zoals de relatie tot NewMotion.

  Ga naar de vragen

 • Stekker voor elektrisch laden aangesloten op de auto

  Hoe werkt elektrisch laden bij Shell Recharge?

  Alle in en outs over het starten van laadsessies, stekkers en soorten snelladers.

  Ga naar de vragen

 • Shell Recharge laadpas

  Shell Recharge-laadpas

  Met de Shell Recharge-laadpas kun je extra voordelig gebruik maken van Shell Recharge-snelladers. Wat betaal je precies en hoe vraag je de pas aan?

  Ga naar de vragen

 • Shell Recharge App

  Shell Recharge App

  Ontdek de mogelijkheden van de Shell Recharge App. Leer waar de Shell Recharge App te downloaden is en hoe je inzicht krijgt in je laadgeschiedenis.

  Download de Shell Recharge App

 • Auto aan het snelladen bij een Shell Recharge laadpaal

  Prijzen & betalen

  Wat kost laden bij Shell Recharge en op welke manieren kun je betalen?

  Ga naar de vragen

 • Vrouw aan het luchen tijdens het opladen van haar auto

  Zakelijke rijders

  Een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen van zakelijke rijders met een elektrische auto.

  Ga naar de vragen