Hoe werkt samen voor de wijk van de toekomst?

  • Het plan opstarten

    Heb je al een plan? Start dan alvast met indienen op de site en klik op de button ‘Dien plan in’. Heb je nog geen plan maar wil je wel graag aan de slag om te verduurzamen? Tijdens de eerste workshop helpen we je verder. Er is maximaal €10.000 euro beschikbaar per woonplaats. Er zijn nog een aantal andere spelregels waar plannen aan moeten voldoen.

    Dien hier je plan in

  • De workshops

    We organiseren twee keer een workshop avond voor verenigingen, op 25 april en 16 mei. De workshops zijn niet verplicht maar wij adviseren zowel verenigingen met als zonder plan om beide workshop bij te wonen. Zo heb je ook weer de mogelijkheid om van elkaar te leren.

  • Definitieve plan indienen

    Na de tweede workshop heb je nog twee weken de tijd om je plan aan te scherpen en te verbeteren. Zorg ervoor dat het definitieve plan uiterlijk 1 juni ingediend is via de site.

    Schrijf je in voor de workshops

  • De haalbaarheidstoets

    Na het indienen van je plan wordt deze door specialisten getoetst op de spelregels en haalbaarheid.

  • Bekendmaking gekozen plannen

    Op 6 juni krijg je een mail en lees je of jouw plan doorgaat naar de award avond waar de winnaar bekend gemaakt wordt. Dit vindt plaats op 12 juni in Moerdijk en 13 juni in Pernis.

  • Plan uitvoeren

    Voor eind 2023 moeten de plannen uitgevoerd zijn.

Spelregels

De plannen moeten aan enkele spelregels voldoen. Bekijk deze PDF met Spelregels:

Spelregels

De plannen zijn voor (sport)verenigingen in de volgende deelgemeenten; Pernis, Hoogvliet, Nissewaard, Schiedam, Vlaardingen, Albrandswaard, Strijen, Strijensas, Moerdijk, Klundert, Fijnaart en Zevenbergen.

Haalbaarheidstoets

Van 2 juni 2023 tot en met 5 juni 2023 worden de ingediende plannen getoetst op haalbaarheid.

Het kan zijn dat er tijdens de haalbaarheidstoets contact met je wordt opgenomen voor verdere informatie over jouw plan om bovenstaande spelregels met je te bespreken.

Tijdlijn

  • 20 maart t/m 5 juni: Plannen indienen

  • 25 april en 16 mei: Workshop avonden

  • 1 juni: Definitief plan indienen

  • 2 t/m 5 juni: Haalbaarheidstoets ingestuurde plannen. 6 juni uitslag

  • 12 juni: Moerdijk / 13 juni: Pernis: Bekendmaking gekozen plannen

Workshop avonden

We organiseren twee workshops voor verenigingen die interesse hebben om mee te doen aan het programma Samen voor de wijk van de toekomst, op 25 april en 16 mei.

25 april - De aftrap - een avond vol inspiratie
Tijdstip: 19.00 - 21.00
Waar: SV Poortugaal, Albrandswaardseweg 84A in Poortugaal

16 mei - Samen kijken naar het perfecte plan
Tijdstip: 19.00 - 21.00
Waar: SV Poortugaal, Albrandswaardseweg 84A in Poortugaal

Alle deelnemers hebben tot 1 juni de tijd om hun plan op de site volledig te maken en te publiceren.

Schrijf je in


 

placeholder

Energie

Nieuwe energie is een van de manieren om te werken aan een schonere toekomst. Lees hieronder de deelnemer van vorig jaar ter inspiratie voor jouw plan.

placeholder

Afval

Met een slimme aanpak kan veel afval gerecycled worden. Lees hieronder hoe Zevenpop omgaat met zijn plastic en verminderen van afval.

placeholder

Mobiliteit

Slimme mobiliteit stimuleren bij jouw vereniging. Lees hieronder hoe SV Simonshaven in Spijkenisse dit vorig jaar heeft gedaan.


 

VOORBEELDEN DEELNEMERS

placeholder

Zonnepanelen Speeltuin Pernis

Bij deze vereniging, waar heel veel kinderen uit Pernis kunnen spelen, werken gedreven vrijwilligers. Zij willen de kinderen heel graag een goed voorbeeld geven door CO2 neutraal te zijn, ook voor hun toekomst.

Ze hebben al stappen gemaakt in de goede richting door LED-verlichting aan te schaffen, dubbel glas, elektrisch koken, isolatie van dak en vloer etc.

Met de hoofdprijs verkregen door de campagne is het dak van het clubhuis voorzien van zonnepanelen.

placeholder

Zevenpop plasticbekers

Shell Chemicals Park Moerdijk werkt samen met de organisatie van het popfestival in Zevenbergen en sponsort herbruikbare bekers tijdens ‘Zevenpop’.Tijdens het festival worden de bekers gespoeld aan de bar voor direct hergebruik.

Tijdens het festival zal er statiegeld bij beker uitgave gerekend worden, waardoor de bekers niet gauw weggegooid of meegenomen worden. De bekers worden na afloop van het festival door de leverancier gereinigd en opgeslagen na festival voor hergebruik jaar erop. Ook hier geldt: Samen voor ‘Zevenbergen’  van de toekomst.

placeholder

Elektrische kar SV Simonshaven

Voetbalvereniging SV Simonshaven kreeg in 2022 een bijdrage van 10.000 euro voor het aanschaffen van deze elektrische kar.

Op voetbalvereniging S.V. Simonshaven zijn ze al een tijd bezig met het verduurzamen van het complex. Zo hebben ze zonnepanelen en led verlichting aan laten leggen. De elektrische tractor was total loss en dus aan vervanging toe. De vereniging is gelegen in het natuurgebied Bernisse, de tractor werd gebruikt om niet makkelijk te bereiken velden toch te kunnen onderhouden. De elektrische tractor zorgt voor minder uitstoot en maakt daarnaast een stuk minder geluid, een win-win situatie.

Contact

Heb je nog vragen? Bekijk eerst of je het antwoord kunt vinden bij de veelgestelde vragen

Als je geen antwoord vindt op je vraag, mail deze dan naar communicatiePernisMoerdijk@shell.com