Hoe werkt samen voor de wijk van de toekomst?

 • Het plan opstarten

  Heb jij al ideeën om jouw vereniging te verduurzamen? Of heb je nog geen plan maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden? Dan ben je van harte welkom bij de workshops die wij organiseren tijdens de campagne. Zodra de volgende campagne van start gaat zie je dat op onze website of in jouw regionale media. Houd wel rekening met de spelregels als je wilt deelnemen. 

  Dien hier je plan in

 • De workshops

  Gedurende de campagneperiode organiseren we twee keer een workshopavond voor verenigingen. Zo willen we verenigingen helpen met het uitwerken van hun plan. De workshops zijn niet verplicht maar wij adviseren de verenigingen om de workshops bij te wonen. Zo krijg je veel relevante informatie en je leert ook van elkaar.

 • Definitieve plan indienen

  Na de laatste workshop heb je nog twee weken de tijd om je plan aan te scherpen. Daarna kunnen de plannen ingediend worden via onze website. 

  Schrijf je in voor de workshops

 • De haalbaarheidstoets

  Na het indienen van je plan wordt deze door specialisten getoetst op de spelregels en haalbaarheid.

 • Bekendmaking gekozen plannen

  Nadat we alle plannen bekeken hebben, hoor je wie de onafhankelijke jury heeft genomineerd. De genomineerden krijgen een uitnodiging voor de awardavond en presenteren hun plan, waarna de winnaars bekend worden gemaakt. 

 • Plan uitvoeren

  De winnende plannen moeten binnen een vooraf bepaald tijdsbestek worden gerealiseerd. 


 

Spelregels

De plannen moeten aan enkele spelregels voldoen. Bekijk deze PDF met Spelregels:

Spelregels

De plannen zijn voor (sport)verenigingen in de volgende deelgemeenten; Pernis, Hoogvliet, Nissewaard, Schiedam, Vlaardingen, Albrandswaard, Strijen, Strijensas, Moerdijk, Klundert, Fijnaart en Zevenbergen.

Haalbaarheidstoets

De ingediende plannen worden getoetst op haalbaarheid. Dat houdt in dat wij kijken of jouw plan realistisch is en binnen de gegeven periode kan worden uitgevoerd.

Het kan zijn dat er tijdens de haalbaarheidstoets contact met je wordt opgenomen voor verdere informatie over jouw plan om bovenstaande spelregels met je te bespreken.

 

Tijdlijn

1a. Plannen uitwerken

11 weken

1b. Workshopavonden

2 vaste data, in de periode om plannen uit te werken

2. Definitief plan indienen

Vaste inleverdatum

3. Haalbaarheidstoets van de ingestuurde plannen

1 week na de inleverdatum

4. Bekendmaking gekozen plannen

2 weken na de inleverdatum 


 

placeholder

Energie

Nieuwe energie is een van de manieren om te werken aan een schonere toekomst. Lees hieronder de deelnemer van vorig jaar ter inspiratie voor jouw plan.

placeholder

Recycling

Met een slimme aanpak kan veel afval gerecycled worden. Lees hieronder hoe Zevenpop omgaat met zijn plastic en verminderen van afval.

placeholder

Mobiliteit

Slimme mobiliteit stimuleren bij jouw vereniging. Lees hieronder hoe SV Simonshaven in Spijkenisse dit vorig jaar heeft gedaan.


 

VOORBEELDEN DEELNEMERS

placeholder

Zonnepanelen Speeltuin Pernis

Bij deze vereniging, waar heel veel kinderen uit Pernis kunnen spelen, werken gedreven vrijwilligers. Zij willen de kinderen heel graag een goed voorbeeld geven door CO2 neutraal te zijn, ook voor hun toekomst.

Ze hebben al stappen gemaakt in de goede richting door LED-verlichting aan te schaffen, dubbel glas, elektrisch koken, isolatie van dak en vloer etc.

Met de hoofdprijs verkregen door de campagne is het dak van het clubhuis voorzien van zonnepanelen.

placeholder

Zevenpop plasticbekers

Shell Chemicals Park Moerdijk werkt samen met de organisatie van het popfestival in Zevenbergen en sponsort herbruikbare bekers tijdens ‘Zevenpop’.Tijdens het festival worden de bekers gespoeld aan de bar voor direct hergebruik.

Tijdens het festival zal er statiegeld bij beker uitgave gerekend worden, waardoor de bekers niet gauw weggegooid of meegenomen worden. De bekers worden na afloop van het festival door de leverancier gereinigd en opgeslagen na festival voor hergebruik jaar erop. Ook hier geldt: Samen voor ‘Zevenbergen’  van de toekomst.

placeholder

Elektrische kar SV Simonshaven

Voetbalvereniging SV Simonshaven kreeg in 2022 een bijdrage van 10.000 euro voor het aanschaffen van deze elektrische kar.

Op voetbalvereniging S.V. Simonshaven zijn ze al een tijd bezig met het verduurzamen van het complex. Zo hebben ze zonnepanelen en led verlichting aan laten leggen. De elektrische tractor was total loss en dus aan vervanging toe. De vereniging is gelegen in het natuurgebied Bernisse, de tractor werd gebruikt om niet makkelijk te bereiken velden toch te kunnen onderhouden. De elektrische tractor zorgt voor minder uitstoot en maakt daarnaast een stuk minder geluid, een win-win situatie.

Contact

Heb je nog vragen? Bekijk eerst of je het antwoord kunt vinden bij de veelgestelde vragen

Als je geen antwoord vindt op je vraag, mail deze dan naar communicatiePernisMoerdijk@shell.com