Shell Pernis joins Girl's Day on April 15
Saskia en Kirsten voor een fabriek op het Shell Pernis terrein

Virtueel maar net zo enthousiast!

Kirsten en Saskia werken bij de afdelingen Onderhoud en Productie van Shell Pernis en vertellen waarom zij voor een technische opleiding hebben gekozen en hoe hun werkdag bij Shell Pernis eruit ziet. Ze geven ook een gastles over de energietransitie en leiden een pubquiz. “Op deze manier krijgen de leerlingen veel informatie over hoe leuk en uitdagend het is om in een technisch beroep te werken”, zegt Richard Gouw, Learning Advisor bij Shell Pernis.

Shell ziet graag meer vrouwen aan het werk in technische banen, vertelt Gouw. “Onze boodschap: met een technische opleiding kun je later niet alleen een prachtige en goedbetaalde baan vinden, maar ook echt een bijdrage leveren aan de energietransitie.”

Girl’s Day is een initiatief van VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en IT.

Meer op het onderwerp ‘vrouwen in de techniek’

Veelzijdige korrels

Van een universiteit in Oostenrijk tot een biomassacentrale in Moerdijk. Effectieve samenwerkingsverbanden zijn cruciaal om nieuwe technologieën op te schalen en kennis te delen. 

Knutselen met atomen

Door de samenstelling van moleculen te veranderen kan de ene stof in de ander omgezet worden en met een katalysator gaat dit beter. ETCA-onderzoekers zoals Annemarieke maken katalysatoren in een zogenoemde katalysekeuken. 

Het creëren van gelijke kansen in wetenschap en techniek

Shell wil vrouwen ondersteunen bij het toegang krijgen tot hogere functies binnen wetenschap en techniek. We streven naar betere groeimogelijkheden op de werkvloer door het creëren van gelijke kansen voor mannen en vrouwen. #makethefuture

De keuze voor wind is de enige logische voor Nederland

Marjan van Loon is er klaar voor om Shell door een belangrijke transitie heen te loodsen, richting de productie van duurzame energie.