De geluidsproductie van de bewuste compressor is stabiel, laag en binnen de vergunning. Bij bepaalde specifieke weersomstandigheden, die een paar keer per jaar voorkomen, wordt het geluid van de compressor op een aantal plekken in Vlaardingen hoorbaar. Dit blijkt uit geluidsmetingen die zowel namens DCMR en Shell zijn uitgevoerd.

Vorig jaar is er een isolerende kraag om de compressor heen gezet. Dit heeft het aantal decibellen verlaagd, maar door de toonhoogte blijven sommige Vlaardingers het vervelende geluid nog horen. Omdat Shell geen overlast wil veroorzaken, zoekt het bedrijf nu samen met een geluid specialistische onderneming verder naar nieuwe oplossingen. De planning is om bij een eerstvolgend onderhoud van de fabriek de compressor te vervangen door een significant stillere compressor. De komende maanden hoopt Shell Pernis hier meer duidelijkheid over te geven. DCMR en Shell houden hierover nauw contact.

Meer Shell

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een biobrandstoffenfabriek. Die kan duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel maken uit afval, zoals frituurvet en plantenresten.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Pernis

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.