We verwachten de laatste paal rond de zomer 2023 in de grond te hebben. Dat is later dan we eerder hadden verwacht. Onze heiwerkzaamheden zullen dus langer geluidsoverlast veroorzaken in de omgeving. Dat vinden wij erg vervelend.

We hebben meerdere maatregelen genomen om de hinder te beperken, mede op basis van advies van omwonenden. We draaien waar mogelijk palen in de grond, we maken gebruik van een geluiddempende koker rond de heipaal en we heien alleen overdag op werkdagen. De palen aan de A4-kant zijn nu vrijwel allemaal geslagen. De overige hei-activiteiten zullen steeds verder van de weg en van het dorp Pernis zijn. We verwachten dus niet dat er geen overlast meer zal zijn, maar wel dat deze beperkter is door de extra maatregelen.

De komende jaren komen de fabrieksdelen per schip in modules binnen, die we dan op de locatie in elkaar ‘puzzelen’. We hopen de nieuwe fabriek in 2024 of 2025 op te starten.

Heeft u vragen of ondervindt u hinder? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mailadres: communicatiepernismoerdijk@shell.com of via onze gratis 24/7 burenlijn: 0800-023804.