Deze nieuwe robot assisteert de operators met hun visuele routine buitenrondes. Anymal D is een van de nieuwste ontwikkelingen in de industriële markt. Hij controleert pompen, kan trappen lopen en detecteert gas. Ook maakt de robot tijdens zijn ronde foto’s en filmopname van de apparatuur in de fabriek. Vervolgens wordt de informatie geanalyseerd in de computer. Dit levert veel extra data op en bespaart de operator tijd.

Animal D is niet de eerste robot op Pernis, maar wel de eerste die trappen kan lopen. Hij voegt zich dan ook bij zijn andere vriendjes in de robot roedel.

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Waterstof

Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO2

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.