Samen voor een duurzame wijk" heeft winnaars in Zevenbergen en Noordhoek

Tijdens de eerste award avond ontvingen de vertegenwoordigers van Theater de Schuur uit Zevenbergen de cheque met de hoofdprijs van 10.000,- om hun theater verder te verduurzamen. Er werd een geweldige monoloog gehouden “uit naam van het theater” en deze begon zo:

“Hallo, Even voorstellen, ik denk dat dat zo hoort. Ik ben een boerenschuur van 242 jaar oud uit Zevenbergen en ben inmiddels door de eeuwen heen steeds wijzer geworden. Heeft U het al uitgerekend? Inderdaad ik ben gebouwd in 1780”.

Het theater zal voorzien worden van zonnepanelen. Wij zijn enthousiast dat een theater, waar iedereen uit de naaste omgeving gebruik van kan maken, in samenwerking met ons verder kan verduurzamen. De jury bestond uit San Vermaas van Meer Moerdijk, Henk Visscher, Hoogleraar TU Delft en Vincent Manten, Finance Manager van Shell Moerdijk.

Projectteam Blue Zone uit Zevenbergen en VV Noordhoek ontvingen een cheque van 1.000,-- om verder verduurzaming door te zetten.

Klundert en Fijnaart ontvingen op 5 juli de hoofdprijs in de campagne “Samen voor een duurzame wijk"

Tijdens de laatste award avond ontvingen de vertegenwoordigers van Zwembad “De Oester” uit Fijnaart en Voetbal Vereniging Klundert beiden een cheque met de hoofdprijs van 10.000,-.

Zwembad “De Oester” wordt door vrijwilligers overeind gehouden om sluiting door de gemeente te voorkomen. Ze werken hard om het zwembad in het dorp te kunnen behouden. Ze zijn al een heel duurzaam traject ingegaan en gebruiken het gewonnen bedrag voor de aanschaf van een zonneboiler.

Voetbalvereniging Klundert viert dit jaar het 90 jarig bestaan en gaat met onze bijdrage zonnepanelen aanschaffen. De jury bestond deze avond uit Thomas Zwiers, voorzitter van de Omgevingstafel, Mirjam Harmelink, Hoogleraar TU Delft en Roland Stahlie, Technology Manager van Shell Moerdijk.

De Klundertse tennisvereniging, KTV van Polanen, de Strijense IJsclub en muziekvereniging Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert ontvingen een cheque van 1.000,-- om verder verduurzaming door te zetten.

Winaar

Winnaars “samen voor een duurzame wijk” moerdijk

Winaars

Klundert en fijnaart ontvingen op 5 juli de hoofdprijs in de campagne “samen voor een duurzame wijk"

Meer Shell

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een biobrandstoffenfabriek. Die kan duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel maken uit afval, zoals frituurvet en plantenresten.

Samen voor een duurzame wijk.

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam wil meehelpen aan de verduurzaming van de naaste omgeving. Daarvoor worden de komende jaren de eigen activiteiten verduurzaamd, bijvoorbeeld door het bouwen van een nieuwe biobrandstoffenfabriek. Daarnaast gaan we graag de samenwerking aan met de bewoners in de buurt. 

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic worden hergebruikt. Ook komen er nieuwe krakerfornuizen, die zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot gelijk aan die van een stad als Den Bosch.