In Pernis ging de hoofdprijs naar de Speeltuinvereniging. Deze vereniging is voor heel veel kinderen al jarenlang een begrip in het dorp. Ook voor andere doelgroepen worden er veel activiteiten georganiseerd. De Speeltuinvereniging gaat zonnepanelen plaatsen om zo op weg te gaan naar een duurzame toekomst.

Samen voor een duurzame wijk heeft ook winnaars in Hoogvliet en Vlaardingen

Tijdens de tweede award avond van de campagne “Samen voor een duurzame wijk” ontvingen de vertegenwoordigers van Volkstuin Vereniging “Ons Belang” uit Hoogvliet de cheque om hun vereniging te gaan verduurzamen.  Het clubhuis zal worden voorzien van led verlichting en zonnepanelen. “Jullie campagne heeft ons echt aan het denken gezet, hoe we het beste gaan verduurzamen”, vertelden ze. Ook de dames die namens CJV Vlaardingen een presentatie gaven, ontvingen zeer enthousiast de hoofdprijs uit handen van de jury. Het gebouw van CJV Vlaardingen zal onder andere een warmtepomp gaan aanschaffen.

De laatste winnaars van “Samen voor een duurzame wijk” zijn bekend.

Op de derde award avond van de campagne “Samen voor een duurzame wijk” viel de Scouting BvH uit Schiedam in de prijzen. De inzet van jongeren bij de scouting en de wijze waarop zij hen ook meenemen in de verduurzaming van de vereniging was mede een rede voor de jury om hen als winnaar aan te wijzen. In Nissewaard rijdt binnenkort op SV Simonshaven een elektrische trekker over het verenigingsterrein. De vertegenwoordigers uit beide gemeenten gingen zeer geïnteresseerd met elkaar in gesprek en deelden zo ook elkaars duurzame ideeën.

Winnaar

Winnaar Albrandswaard: SV Poortugaal

Winnaar

Winnaar Hoogvliet: Volkstuin Vereniging “Ons Belang"

Winnaar

Winnaar Schiedam: Scouting BvH

Winnaar

Winnaar Pernis: Speeltuinvereniging Pernis

Winnaar

Winnaar Vlaardingen: CJV Vlaardingen

Winnaar

Winnaar Nissewaard: SV Simonshaven

Meer Shell

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (Pernis) heeft de grootste raffinaderij van Europa. Op het bedrijfsterrein staan nog meer olieverwerkende- en chemische fabrieken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een biobrandstoffenfabriek. Die kan duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel maken uit afval, zoals frituurvet en plantenresten.

Samen voor een duurzame wijk.

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam wil meehelpen aan de verduurzaming van de naaste omgeving. Daarvoor worden de komende jaren de eigen activiteiten verduurzaamd, bijvoorbeeld door het bouwen van een nieuwe biobrandstoffenfabriek. Daarnaast gaan we graag de samenwerking aan met de bewoners in de buurt. 

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Moerdijk werkt hard aan de toekomst, onder meer met een fabriek voor chemische recycling van plastic en nieuwe krakerfornuizen die zorgen voor een vermindering van CO2-uitstoot gelijk aan een stad als Den Bosch.