Annemieke

Voor- en achternaam  Annemieke Teuben

Leeftijd 31

Opleiding & universiteit

 • MBO – Marketing & Communicatie, ID College
 • Bachelor – European Studies, Haagse Hogeschool
 • Pre-Master – Bestuurskunde, Universiteit Leiden
 • Master – Crisis and Security Management, Universiteit Leiden

Huidige rol Regional Crisis Advisor Europe – Group Crisis Management

Vorige rollen

 • Junior Crisis Management Advisor – Group Crisis Management
 • Crisis Management Advisor – Group Crisis Management
 • Corporate Relations Advisor Energy Transition (Solar) – Energy Transition Team

Levensmotto “Nee heb je, ja kun je krijgen”

Wie is Annemieke Teuben?

“Ik ben Annemieke, 31 jaar en woon in Den Haag. Ik zit sinds 2019 bij Shell, en werk nu als Regional Crisis Advisor Europe. Ik ben een stapelaar, van MBO, via HBO naar de universiteit, waar ik uiteindelijk de master crisis- en veiligheidsmanagement heb gedaan. Ik ben leergierig en een doorzetter, en ik leer graag meer over maatschappelijke problemen die moeilijk op te lossen zijn. Ik heb daarom ook een scriptie geschreven over het begrip klimaatvluchteling: wanneer is iemand dat, en moet je iemand als zodanig wettelijk erkennen of is het een migrant?”

Wilde je altijd al bij Shell werken? 

“Nou nee, ik had Shell niet in mijn vizier als mogelijke werkgever. Ik zat in het vliegtuig onderweg naar vakantie en zat toevallig naast een HR-manager van Shell. We raakten aan de praat en hij vertelde dat er een crisismanagement afdeling bij Shell was. Dat sprak me aan  en hij gaf mij zijn kaartje. Ik heb uiteindelijk contact met hem opgenomen, want ik was toch wel nieuwsgierig hoe die multinational Shell, waar veel mensen een mening over hebben, crisismanagement uitvoerde. Ook het internationale sprak me aan.”

‘Ik houd van presteren onder druk, dat past goed bij mijn werk als crisismanager’

Hoe heb je je eerste jaren bij Shell ervaren?

“Ik heb bewust gekozen voor crisismanagement, maar wilde Shell ook beter leren kennen. Tijdens mijn eerste werkjaar als contractor heb ik mij aangemeld voor het Shell Graduate Program, omdat ik meer over Shell wilde leren. Ik werkte toen onder andere als energietransitie-adviseur voor zonne-energieprojecten. Totaal iets anders dus, volledig buiten mijn comfortzone. Het was een uitdaging om met verschillende externe en lokale partijen een project neer te zetten. Je staat echt met de poten in de modder, en ik ben heel trots op het zonnepark in Sas van Gent-Zuid waaraan ik heb meegewerkt. Dat is echt mijn kindje. Ik miste alleen mijn vakgebied. Ik ben analytisch sterk, soms een beetje ongeduldig en hou van snel schakelen en onder druk presteren. Dat past goed bij mijn werk als crisismanager. Er is altijd druk, je moet goed kunnen anticiperen, je zit dicht bij het vuur.”

Interessant, crisismanagement, maar is er zo vaak een crisis dan?

“Nee, maar Shell zit overal in de wereld, dus als er ook maar iets gebeurt, heeft dat hoogstwaarschijnlijk invloed op Shell.  De afgelopen jaren zie je een verschuiving in crisissituaties, van een traditionele crisis als een olieramp, naar externe crisissituaties die invloed hebben op Shell, denk aan covid en nu de oorlog in Oekraine. We ontwikkelen scenario’s voor risico’s in de toekomst, zoals voor bijvoorbeeld offshore wind. Afgelopen januari, tijdens de storm Corrie, kwam een tanker gevaarlijk dicht bij een windturbine van een ander energiebedrijf, dit kan mogelijk ook een crisissituatie worden. Ook kijken we naar andere energievormen, die eventueel een crisissituatie kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld de mogelijke risico’s van vrachtwagens die op waterstof rijden. In mijn huidige baan ben ik verantwoordelijk voor de zuidelijke landen in Europa. Elk land waarin wij actief zijn heeft zijn eigen crisismanagementteam. Wij trainen de lokale managementteams. We doen veel virtuele trainingen, maar als partner van een crisisteam ter plaatse moet je een band hebben. In onze trainingen simuleren we zo realistisch mogelijk een crisis.”

Wat doe jij als je een dag op de stoel van de CEO mag zitten?

“Moeilijke vraag, een beetje ver van mijn bed show. Ik denk dat we voornamelijk nog meer moeten investeren in energietransitie projecten. We willen in 2050 CO₂-neutraal zijn, dan moeten we daar echt alles aan doen. Ik vind het ook erg belangrijk dat mensen buiten Nederland ook toegang hebben tot duurzame energie.”

In hoeverre ben jij bezig met het doel om in 2050 CO₂-neutraal te zijn?

“Zelf heb ik nog steeds geen auto, en ik probeer duurzaam te leven, dus minder vlees eten, verwarming lager enzovoort. Net zoals Shell heb ik als individu andere partners, organisaties en instanties nodig om duurzame keuzes te maken. Dus ik hoop dat het treinnetwerk beter wordt in Europa, dan zou ik daar meer gebruik van maken, en dat vliegen en rijden duurzamer wordt. Ik hoop dat Shell in 2050 nog steeds als betrouwbare energiepartner wordt gezien en dat er minder crisissituaties zijn. Het zou mooi zijn als crisismanagement overbodig wordt, maar voorlopig groeit dit vakgebied alleen maar.” 

Koen

Voor- en achternaam Koen de Jongh

Leeftijd 28

Opleiding & universiteit

 • Bachelor – Molecular Science and Technology, TU Delft & Universiteit Leiden
 • Master – Chemical Engineering, TU Delft & KTH Stockholm

Huidige rol Opportunities Technologist – Downstream Manufacturing

Vorige rollen 

 • HVU Technologist – Downstream Manufacturing

Levensmotto “Zeg altijd ja tegen spontane ideeën, dat zijn de leukste!”

Wie is Koen de Jongh?

“Ik ben 28 jaar en ik werk als Chemisch Technoloog zowel bij Shell Energy & Chemicals Park Rotterdam als op het verkoopkantoor in Rotterdam. Als ik in Rotterdam werk, kan ik lekker op de fiets, want ik woon in de stad. In Pernis werk ik tussen de technici, in Rotterdam leg ik de verbinding met de collega’s van de verkoopmaatschappij. Want alles wat zij verkopen, moeten we in Pernis ook kunnen maken.”

Hoe ben je in dit werk terechtgekomen?

“Van jongs af aan ben ik gefascineerd door techniek. Ik herinner me nog de lichtjes van de fabrieken in het Ruhrgebied in Duitsland als we daar ’s nachts langsreden, op weg naar onze vakantiebestemming. Dat vond ik fantastisch. Ik heb in Delft Chemische Technologie gestudeerd, en in Leiden Scheikunde. Ik wist nog niet goed wat voor baan ik daarmee wilde krijgen, maar de chemie en de energiebranche trokken me wel. Eigenlijk is dat nog steeds die oude nieuwsgierigheid, wat gebeurt er in zo’n fabriek? Voor mij als chemisch technoloog is steeds de vraag: hoe kan je met dezelfde energie meer uit je processen krijgen, of hoe krijg je dezelfde producten met minder energie.”

En hoe kwam je bij Shell uit?

“Ik wist al snel dat ik graag bij Shell wilde werken. Je krijgt dingen te zien waar anderen nooit komen en als je het graag wilt, kun je bij zo’n internationaal bedrijf alle kanten op. Ik had ook voor consultancy kunnen kiezen, maar dat is me te generalistisch, dan sta je nooit meer met de voeten in de modder, dan loop je niet tussen de vaten door, en dat doe ik nu wel.”

‘Het gevoel van vrijheid en ondernemerschap is hier groot’

In hoeverre ben je bezig met een mooiere wereld in 2050?

“Eigenlijk constant, dat is het mooie aan deze sector. We staan voor de grootste uitdaging die we als samenleving hebben. En je kunt zeggen dat een grote multinational traag is, maar ik vind het juist gaaf om daar van binnenuit mee bezig te zijn en zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld. We zijn echt niet 100 procent groen, maar al die waarde die gegenereerd wordt uit olie, kunnen we inzetten voor een betere wereld.”

Voel je je niet een te klein radartje in een te groot bedrijf?

“Nee, het gevoel van vrijheid en ondernemerschap is hier groot. Je verwacht het misschien niet, maar Shell is best een plat bedrijf. Ik zit in een Young-Shell board en als we mensen hoog in het bedrijf willen bereiken, reageren ze echt. Ik had recent nog contact met de inmiddels nieuwe CEO. Hij sponsorde de door ons georganiseerde 48-uurs business course, en we konden ook zijn Business Advisor inschakelen voor hulp. Tijdens onze Young Shell Global Challenge is met vier verschillende teams gewerkt aan een case met als vraag wat Shell binnen twee jaar kan doen om ontwikkelende economieën op een duurzame manier van energiezekerheid te voorzien. Over de uitkomsten kan ik niet veel zeggen, want dat is misschien concurrentiegevoelig, maar dat zegt al dat er echt waardevolle ideeën zijn uitgewerkt.”

Waar krijg je zelf energie van?

“In mijn werk is dat het veiliger en efficiënter maken van Pernis. Door goede digitalisering kunnen we mogelijke menselijke fouten uit het proces halen bij het verschepen van de producten, zowel fossiel als bio. Dat is slechts een deel van mijn werk. Ja, het is druk, zeker ook met het werk voor Young Shell erbij. Als ik goed wil functioneren, moet ik goed in mijn vel zitten en gezond zijn, en daarbij is sport heel belangrijk. Dus ik zorg dat ik elke dag wel iets doe. Ik hockey, doe aan Cross-fit en yoga.”

Heb je een klus waar je trots op terugkijkt?

“Als Lead Technoloog heb ik meegewerkt aan de ‘turnaround’ van afgelopen jaar. Dan gaat de fabriek 50 dagen plat voor groot onderhoud. Dat betekent veel klimmen en klauteren, dan ga je echt de vaten in om foto’s te maken. Het is best gevaarlijk werk, maar dat is zonder kleerscheuren gegaan, binnen de gestelde tijd.”

Maurits

Voor- en achternaam Maurits de Jonge

Leeftijd 29 jaar

Opleiding & universiteit

 • Bachelor en master – Technische Aardwetenschappen, TU Delft

Huidige rol Petroleum Engineer – WRFM excellence team, Upstream

Vorige rollen

 • Geothermie productie ingenieur – Veegeo B.V. (buiten Shell)

Levensmotto “Sta open om nieuwe dingen te leren, zo beleef je altijd een avontuur”

Wie is Maurits de Jonge?

“Ik ben 29 jaar en woon met mijn vriendin in Den Haag. Sinds februari 2022 werk ik bij Shell, als Petroleum Engineer in het WRFM-team. Ja, die afkortingen horen erbij, het staat voor: Wells, Facility, Reservoir, Management. Ons team houdt zich bezig met het managen en efficiënter maken van het totale productieproces, van bron tot afleverpunt, op de best mogelijke en veilige manier. Ik zit in een zogeheten Graduate Programma, een interne opleiding van twee tot drie jaar.

Hoe ben je bij Shell terechtgekomen?

“Ik heb in Delft gestudeerd, technische aardwetenschappen, ook wel mijnbouw, omdat techniek en natuur-, en wiskunde me goed lagen. Tijdens mijn studie vond ik het vooral interessant om te kijken naar hoe vloeistoffen zich gedragen in de ondergrond, dus onder andere olie en gas. Ik leerde hoe je het kunt opsporen en efficiënt uit de grond kunt halen. Deze technieken zijn niet alleen voor olie en gas, maar kunnen ook worden gebruikt voor geothermie, CO₂-opslag en waterstofopslag.

Dat ik bij Shell aan het werk ging, komt rechtstreeks voort uit een 9-maanden durende stage die ik hier liep, een assessed internship. Mooi werk, ik kreeg direct veel verantwoordelijkheid en werkte met leuke collega’s waar ik veel van kon leren. Dat kan ik iedereen aanraden overigens: loop stage bij een of meer bedrijven, dan kun je goed proeven aan het werk en beter bedenken waar je aan de slag wilt, zonder dat het al vastligt.”

'In ons team werken we dagelijks aan het leveren van energie en het steunen van de transformatie, bijvoorbeeld door huidige processen energie zuiniger te maken'

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

“In het kader van mijn opleiding werk ik nu een half jaar op een boorplatform, zo’n 40 kilometer van de kust bij Texel, waar we bezig zijn met het slaan van een gasput. Twee weken op, twee weken af, waanzinnig, alleen al dat je met een helikopter naar je werk gaat. We zitten met zo’n 100 man op een platform ter grootte van een half voetbalveld, je bent veel buiten en werkt tussen instrumenten die in tientallen jaren zijn verfijnd. Dat is echt mooi om te zien. Er werken hier experts van over de hele wereld en we zijn constant bezig om te checken of alles onder controle is. Zit er precies in de buizen wat we willen, waar blijven de volumes die we pompen? Maar ook, en vooral: doen we alles veilig? We checken zelfs of iedereen wel voldoende slaapt, want een moment van onoplettendheid kan fataal zijn.”

Hoe ben jij bezig om de wereld tussen nu en 2050 mooier te maken? 

“Als ik iets doe wil ik er vol voor gaan. Duurzaamheid is de trend van mijn generatie en dat is niet voor niks. We moeten een transitie in. Daar doet Shell ook echt aan mee. Wat ik vet vind, is dat we in de bestaande wereld aan verbetering werken en de transformatie steunen, bijvoorbeeld door de huidige processen energiezuiniger te maken. Onze wereld is nog steeds afhankelijk van fossiele brandstoffen, daar moeten we vanaf, maar die transitie moet ‘gefueld’ worden. Dan kun je de grootste stappen behalen bij een bedrijf dat aan de basis staat van de energieproductie en -levering.”

En jouw eigen toekomst, hoe zie je die?

“Momenteel zit voor mij het meeste plezier in de technische diepgang van mijn werk, maar ik ben ook heel geïnteresseerd in hoe mensen werken. Ik observeer graag en bedenk hoe dat anders zou kunnen, efficiënter ook. In die zin zou ik op termijn graag in een coachende rol willen komen, als leidinggevende. Geen ouderwetse manager, maar een die als doel heeft dat zijn teamleden goed in hun vel zitten, want dan kan je zoveel meer waarde creëren.”

Frank

Voor- en achternaam Frank Leerdam

Leeftijd 28

Opleiding & universiteit

 • Bachelor – Business Administration, EUR
 • Master – Accounting & Financial Management, EUR

Huidige rol Business Development Manager E-Mobility – Mobility

Vorige rollen

 • Customer Relationship Coordinator – Chemicals
 • Commercial Analyst – Chemicals
 • Network Planner Benelux – Mobility

Levensmotto “Bekritiseer niet, wees nieuwsgierig”

Wie is Frank Leerdam?

“Ik ben 28, woon in Amsterdam met mijn vriendin en ben sinds een jaar vader. Ik heb een bachelor bedrijfskunde en een master in accounting en finance, en werk nu als Business Development Manager E-Mobility. Ik zit zo’n twee dagen per week in Rotterdam, maar werk ook veel thuis en onderweg. Ja, met een elektrische auto. Het is raar om de nieuwe generatie tankstations te ontwikkelen waar overal laadpalen komen, en dan nog fossiel te rijden.”

Waarom heb jij voor Shell gekozen na je studie?

“Dat is wel grappig. Ik ben opgegroeid in Rockanje, letterlijk onder de rook van Pernis. We reden vaak langs de raffinaderij en ik zag er altijd de onaantrekkelijke stalen installaties, het leek me niets om daar te werken. Maar het gebeurde toch, toen ik in een business week op de universiteit een energietransitiespel bij Shell deed. Dat trok me echt aan, omdat ik de impact van Shell in de maatschappij zag. Shell kan veel invloed uitoefenen omdat het zo’n grote aanwezigheid heeft in de wereld. Wat er ook gebeurt, van geopolitiek tot economisch, veel heeft direct impact op Shell. Ook speelt mee dat ik graag een tijd in het buitenland wil wonen en werken, dat is bij Shell goed mogelijk.”

‘Het is gaaf om zo’n impactvolle rol te hebben in de energietransitie’

Hoe waren je eerste jaren bij Shell?

“Sinds 2018 werk ik bij Shell. Na een gecoördineerd stageprogramma van zeven maanden werd ik toegelaten tot het zogeheten Graduate Programma, wat ik inmiddels heb afgerond. Ik heb in 3 jaar 3 verschillende banen gehad. De eerste was binnen Chemie, waar ik operationeel verantwoordelijk was voor een klantenportefeuille in Noord-West-Europa. In mijn tweede baan was ik analist bij Chemie, een consultant voor de business, waarin ik markt- en prijsanalyses maakte. Als laatste werkte ik bij Mobility, een erg leuke baan in het netwerk planning team. Daarin kreeg ik aan het begin van het jaar een flink budget dat ik kon uitgeven aan projecten ter verbetering van onze tankstations. En nu ben ik dus Business Developer, in een team dat focust op de ontwikkeling van het snellaadnetwerk en de ontwikkeling van mobiliteitshubs. We willen wereldwijd de grootste speler worden in elektrisch laden.”

Wat gaat jouw werk opleveren voor een CO₂-neutrale toekomst in 2050?

“Wij willen een deel van het mobiliteitsvraagstuk oplossen. Je ziet dat steden groter worden en de druk op mobiliteit toeneemt, steden zijn daardoor aan het veranderen. De behoeftes van mensen veranderen ook, men heeft geen eigen auto meer, het blik moet van straat en er moet meer groen voor terugkomen. Wij sorteren voor op het feit dat het onhoudbaar wordt in die steden. We zorgen voor een groot netwerk van snelladers op tankstations en bij bouw- en supermarkten, en bouwen aan de rand van de steden mobiliteitshubs, waar je kunt laden, maar waar je ook kunt werken en vergaderen, pakketjes af kunt halen, of over kunt stappen op OV of ander vervoer zoals een deelfiets of -scooter. Ik vind mobiliteit echt leuk, het is heel tastbaar en zit heel dicht tegen de eindklant aan. Het is gaaf om zo’n belangrijke rol te hebben in de energietransitie. Als ik al kritiek krijg op het feit dat ik bij Shell werk, kan ik goed uitleggen dat Shell veel meer doet dan de meeste mensen weten.”

Hoe ambitieus ben je? Zien we jou ooit op de CEO-stoel zitten?

“Wie weet, maar voorlopig nog niet. Ik zie mezelf op termijn een business leiden of CEO zijn van een dochteronderneming van Shell. Als volgende functie ambieer ik wel een teamlead-baan, het lijkt me leuk om leiding te geven en mensen te helpen in hun ontwikkeling. Het is belangrijk om je breed te ontplooien en Shell biedt daar veel kansen voor. Uiteindelijk wil ik graag iets fysieks en tastbaars leveren wat de wereld een stukje beter maakt. Ja, daar werk ik hard voor, maar mijn gezin, familie en vrienden staan op één. Ik hou van hard werken, maar ook van hard genieten. Sporten, uit eten, mooie vakanties, de goede dingen in het leven.”

Elena

Voor- en achternaam Elena De Santo

Leeftijd 28

Opleiding & universiteit

 • Bachelor – Chemical Engineering, California State University Long Beach
 • Master – Management of Technology, TU Delft

Huidige rol Business Development Advisor – Hydrogen Mobility

Vorige rollen 

 • Renewable Solutions Analyst – B2B Product Development

Levensmotto “Whatever your mind can conceive and believe, it can achieve”

Wie is Elena De Santo?

“Ik ben 28, woon in Amsterdam en ben Business Development Manager Advisor bij Shell Hydrogen. We zijn bezig met de ontwikkeling van een waterstof business op mondiaal niveau. Mijn team richt zich met name op vrachtvervoer in Europa. Waterstof heeft een grote potentie om de emissies uit vrachtvervoer te verminderen, en vanuit business development werk ik aan de design en implementatie van businessmodellen om deze markt op gang te krijgen.”

Hoe kom je bij Shell terecht?

“Ik ben opgegroeid in Los Angeles, en wist vanaf vrij jonge leeftijd dat ik bij Shell wilde werken. Ik ben een bèta, vond wis-, natuur-, en scheikunde heel leuk en heb tijdens een stage bij Boeing gezien hoe cool engineering is op grote schaal. Ik wilde ook bezig zijn met complexe projecten met grote impact op de wereld. Ik besloot om een chemical engineering bachelor te doen om te leren over techniek binnen de energie-industrie, en Shell sluit daar goed bij aan. In plaats van meteen een baan te zoeken na mijn bachelor, wat gebruikelijk is in Amerika, wilde ik doorleren op het gebied van business en management. Ik besloot te verhuizen naar Delft en een master Management of Technology te doen, waar ik leerde hoe je technologie toepast in een bedrijf en dan met name hoe je als organisatie kunt innoveren in duurzaamheid. Na mijn studie heb ik direct gesolliciteerd voor het Graduate Programma van Shell Nederland en ben sinds 2020 aan de slag.”

‘Wat wij doen is echt nieuw binnen Shell’

Als het gaat om duurzaamheid, krijgt Shell veel kritiek. Wat maakt dat je er juist wilt werken?

“De Renewables & Energy Solutions tak van Shell groeit ontzettend hard. Shell is zo groot dat het ook veel kan investeren in nieuwe duurzame projecten op grote schaal. Shell gaat bijvoorbeeld een 200 MW groene waterstoffabriek bouwen in Rotterdam, dat wordt de grootste in Europa. Ondanks dat Shell nog veel stappen te maken heeft, denk ik dat we een leidende rol kunnen spelen in de energietransitie, met al die mensen die veel passie en enthousiasme hebben om hier elke dag aan te werken. Persoonlijk biedt Shell mij kansen aan die overeenkomen met mijn persoonlijke ontwikkelingsdoelen, zoals de mogelijkheid om in het buitenland te werken.”

Hoe draagt jouw dagelijkse werk bij aan de energietransitie en de doelen voor 2050?

“Waterstof speelt een belangrijke rol bij het slagen van de energietransitie en om als bedrijf Net Zero in 2050 te bereiken. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon, wat ervoor zorgt dat alleen water – geen CO₂ – uit de uitlaat van een Fuel Cell voertuig komt, hoe mooi is dat!  In mijn dagelijkse werk ben ik bezig met het implementeren van een nieuw ‘mobilty-as-a-service’ businessmodel, samen met partners, wat het voor logistieke bedrijven makkelijker maakt om te switchen naar waterstof. De waterstofmarkt zit nu nog met een ‘kip-ei’ situatie: er zijn nog niet veel waterstoftankstations omdat er geen waterstofvrachtauto’s zijn, en er zijn geen waterstofvrachtauto’s omdat nergens kunnen tanken.  Als je als bedrijf een grote vloot hebt en wilt verduurzamen, zijn dat te veel kosten en te veel onzekerheden rond zo’n nieuwe soort energiedrager. Maar met ‘mobility-as-a-service’ hebben ze in een keer het hele pakket, een vrachtwagen, de waterstof bij Shell-tankstations, het onderhoud, verzekeringen en support. Daarmee versnellen we de omslag, want anders duurt het te lang voordat men gaat investeren in een nieuwe vloot en kunnen wij de investering in waterstofstations ook niet verantwoorden.”

Je klinkt zeer gedreven, waar komt die ambitie vandaan?

“De energietransitie is mijn passie, en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een meer duurzame wereld. Ik vind het superinteressant en hou van de uitdaging om zo’n complex probleem aan te pakken. Ik heb vroeger op topniveau geturnd, in die sport moet je heel gedreven zijn, en nooit opgeven, hoe moeilijk het ook wordt. Dat doorzettingsvermogen heb ik ook in mijn werk. In een volgende functie zou ik graag een team willen leiden dat bezig is met duurzaamheidsprojecten. Dan zou ik snel het team uitbreiden en nog meer mensen van buiten aannemen, out of the box-denkers met verschillende achtergronden, zodat we kunnen leren van startups en kleinere bedrijven die ideeën hebben over de energietransitie. Wat wij doen is echt nieuw binnen Shell en dat wordt tot aan de top gesteund. Ik hou van die uitdaging.

Meer Shell

Starters en studenten

Op zoek naar een stage of je eerste baan voor na je studie? Reeds afgestudeerd en minder dan 3 jaar ervaring? Kom bij ons werken en ontdek samen betere energieoplossingen voor de toekomst.

Young Shell

Impact maken en mooie ervaringen opdoen. Is dat niet wat alle starters willen? In deze serie delen jonge Shell-ers wie ze zijn, wat hun leven heeft veranderd en waarom ze kozen om voor Shell te werken. 

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.