Veilig eten bij Shell, ook als je een allergie hebt!

Een allergische reactie kan levensbedreigend zijn. Maar wat is nou eigenlijk een allergeen? Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken en kunnen in allerlei producten in onze bakkerijen voorkomen. De klachten verschillen van persoon tot persoon, denk aan roodheid, jeuk, maagklachten, benauwdheid, zwelling van de keel. Soms is de reactie zo heftig dat je in het ziekenhuis belandt! Daarom is het van belang altijd de allergeneninformatie te checken.
 
Bij Shell is voedselveiligheid van het allerhoogste belang. Op deze pagina kun je alle allergenen van onze producten vinden. Zo bewaken we altijd de voedselveiligheid en kun je op een veilige manier genieten van onze heerlijke producten! Er zijn veertien officiële voedselallergenen. De drie meest voorkomende zijn noten, pinda’s en eieren.
Let op! Er kan altijd kruisbesmetting voorkomen in de bakkerij. Ben je bijvoorbeeld zwaar allergisch voor sesam, houd er dan rekening mee dat er in de bakkerij met sesamzaadjes gewerkt wordt en kruisbesmetting plaats kan vinden. 

zie ook

Shell Café

Bekijk het nieuwe assortiment van Shell Café! Geniet onderweg altijd van de lekkerste versbelegde broodjes en snacks, en jouw favoriete koffie.

deli2go

deli2go is te vinden bij Shell-tankstations aan de snelweg. Versbelegde broodjes en barista koffie voor onderweg.

deli by Shell

Bij deli by Shell heb je de keuze uit versbelegde broodjes, barista koffie, smoothies, snacks en meer.