
Allergenen
Bij Shell is voedselveiligheid van het allerhoogste belang. Op deze pagina kun je alle allergenen van onze producten vinden. Zo bewaken wij altijd de voedselveiligheid en kun je op een veilige manier genieten van onze heerlijke producten!
Let op! Er kan altijd kruisbesmetting voorkomen in de bakkerij. Ben je allergisch? Houd er dan rekening mee dat er kruisbesmetting kan plaatsvinden.
Bekijk onze allergenentabellen
Veilig eten bij Shell, ook als je een allergie hebt!
Een allergische reactie kan levensbedreigend zijn. Maar wat is nou eigenlijk een allergeen? Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken en kunnen in allerlei producten in onze bakkerijen voorkomen. De klachten verschillen van persoon tot persoon, denk aan roodheid, jeuk, maagklachten, benauwdheid, zwelling van de keel. Soms is de reactie zo heftig dat je in het ziekenhuis belandt! Daarom is het van belang altijd de allergeneninformatie te checken.
Bij Shell is voedselveiligheid van het allerhoogste belang. Op deze pagina kun je alle allergenen van onze producten vinden. Zo bewaken we altijd de voedselveiligheid en kun je op een veilige manier genieten van onze heerlijke producten! Er zijn veertien officiële voedselallergenen. De drie meest voorkomende zijn noten, pinda’s en eieren.
Let op! Er kan altijd kruisbesmetting voorkomen in de bakkerij. Ben je bijvoorbeeld zwaar allergisch voor sesam, houd er dan rekening mee dat er in de bakkerij met sesamzaadjes gewerkt wordt en kruisbesmetting plaats kan vinden.