De winnende ideeën

15 scholen speelden vandaag de finale onder de naam: de bright ideas games. Presentator Buddy Vedder, die eerder de basisschoolleerlingen verraste met een videoboodschap dat ze waren geselecteerd, hostte het finalespel. In vijf rondes werden de leerlingen uitgedaagd om opdrachten te doen en vragen te beantwoorden die alles te maken hadden met innovatieve oplossingen voor een duurzamere toekomst, met als prijs geavanceerde Lego-pakketten en de bright ideas trofee. Aan het einde van de finale zijn de drie winnaars bekend gemaakt uit de verschillende categorieën:

  • Anders Wonen: Het Baken uit Berkel en Rodenrijs bedacht ‘Plastic Isolatie’. Plastic dat rondzwerft wordt verzameld en omgevormd tot isolatiemateriaal voor huizen.
  • Anders Produceren: ‘De Eco Fly’ die de Koningin Julianaschool uit 's-Gravenpolder bedacht, is een vliegtuig dat vliegt op waterstof, de weerstand van de landing omzet in energie én kan landen op het water.
  • Anders Verplaatsen: OBS De Wissel uit Den Haag bedacht een slim idee genaamd ‘Slijpsel tot Potlood’. Van al het weggegooide slijpsel worden nieuwe potloden gemaakt.

Klaar voor de uitdaging

Sinds de eerste editie in 2017 hebben meer dan 140.000 leerlingen deelgenomen aan de bright ideas challenge. Na vijf succesvolle edities van initiatiefnemer Shell wordt de challenge volgend schooljaar opnieuw georganiseerd, en in een nieuw jasje gestoken met drie nieuwe thema’s. De focus blijft liggen op het inspireren van kinderen om hun talenten te ontwikkelen en oplossingen aan te dragen voor het vraagstuk hoe we ervoor zorgen dat ons leven in 2050 schoner, zuiniger en slimmer is.

Inschrijven voor volgend schooljaar kan via brightideas.generationdiscover.nl/meedoen. Het lespakket wordt na de zomervakantie verzonden.

Meer Shell

Onderwijs

Met het Generation Discover programma inspireren Shell en partners jongeren in Nederland om wetenschap en technologie te verkennen.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Over ons

In deze sectie o.a. een overzicht van onze activiteiten en verantwoordelijkheden in Nederland. Lees ons magazine Shell Venster of download onze apps.