“Het behalen van het klimaatdoel van 2030 is nu al een race tegen de klok. Belangrijke klimaatoplossingen moeten uiterlijk in 2022 starten om operationeel te kunnen zijn in 2030,” schrijven Klimaatcoalitie en NVDE in een brandbrief aan informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees. “2030 is volgend jaar.”

2022 sleuteljaar

Grote projecten kosten doorgaans acht tot tien jaar om te realiseren en daarvoor moet de nieuwe regering dus snel actie ondernemen. “Voor sommige beslissingen rest er nog maar één jaar en is 2022 een sleuteljaar. Doet de nieuwe regering niets, dan moeten we mogelijk al in 2023 constateren dat het CO2-doel van 2030 uit zicht is,” stellen Shell, de overige bedrijven in de Klimaatcoalitie* en de NVDE.

De betrokken bedrijven zetten in hun pleidooi uiteen op welke punten een nieuwe regering snel stappen moet zetten om zeven grote klimaatoplossingen van de grond te krijgen. Shell en de overige bedrijven roepen hen op het pleidooi te gebruiken als “spoorboekje voor het (tussen)station 2030” bij het opstellen van een nieuw regeerakkoord.

* de Klimaatcoalitie van bedrijven: Shell, Eneco, TenneT, Vattenfall, Gasunie, Alliander, Stedin, Enexis, Dow, Havenbedrijf Rotterdam, Ennatuurlijk

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Intussen werken we op steeds meer plekken in Nederland ook aan schonere energie. Alleen al in de afgelopen drie jaar hebben we besloten om hier circa 6,5 miljard euro in te steken. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Shell in Nederland

Wat is en wat doet Shell in Nederland?