Hessel de Jong, algemeen directeur offshore wind Europa bij Shell: “Wind op zee speelt een belangrijke rol in de energietransitie. We hebben al veel geleerd van de bouw van dit eerste Nederlandse windpark op zee en ik ben verheugd dat we op deze wijze onze bijdrage aan de energietransitie blijven leveren. En met het offshore windpark Egmond aan Zee kunnen we bovendien waardevolle ervaring opdoen voor het opereren van een offshore windpark in een dynamische energiemarkt.”

Kasper Simonsen, hoofd Asset Management,” Vattenfall wil fossielvrij leven binnen een generatie mogelijk maken. Om dat doel te bereiken wordt fors geïnvesteerd in wind, zon en opslag, waarmee we het aanbod van energie steeds verder verduurzamen. De lessen die we hebben geleerd van het eerste Nederlandse offshore windpark kunnen we toepassen bij de bouw van Hollandse Kust Zuid en andere toekomstige offshore windparken. De verkoop stelt Vattenfall in staat om zich nog meer te focussen op de ontwikkeling van onze nieuwe projecten.”

Meer Shell

Wind

Door het bouwen van windparken op zee, maken we groene stroom voor huizen en bedrijven en investeren we in nieuwe energie voor Nederland. 

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.