Honderden partners en leveranciers van Shell waren in Maarssen voor het eerst bijeen om daar met hun collega-ondernemers de uitdagingen en kansen van de energietransitie te bespreken met als doel om de energietransitie samen te versnellen. President-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon opende samen met de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof en algemeen directeur van VNO-NCW, Cees Oudshoorn het evenement en spraken de wens uit om vooral samen als bedrijfsleven de energietransitie aan te jagen.

“Shell heeft zo’n 2000 leveranciers in Nederland, voornamelijk in het mkb, en daar doen we veel zaken mee. Daarom willen we graag met hen de dialoog aangaan over de energietransitie omdat het ons allemaal aangaat. Ondernemers hebben slimme ideeën voor het land, voor Shell en voor elkaar, goed om die met elkaar uit te wisselen. Samen maken we de hele keten klimaatneutraal,” zegt Van Loon.

Voormalig Olympisch zwemmer en aanvoerder van het Nederlands Olympisch team Pieter van den Hoogenband zag als key-note speaker gelijkenissen tussen topsport en ondernemen. “Ik geloof in de manier van samenwerken zoals vandaag gebeurt. Kennis samenbrengen; van hard werken, naar slim werken; en van individueel werken naar samenwerken.”

Kennis uitwisselen

Bij Vol Energie Ondernemen kwamen meer dan 60 sprekers van verschillende bedrijven aan het woord over de gedeelde uitdagingen en de kansen van slim innoveren. Zoals manager Randstad Boost Vakopleidingen​, ​Natascha van der Laan, directeur Strategie & Innovatie Publieke Sector ​Deloitte, Johan Stuiver en voorzitter ​Studenten voor Morgen,​ Femke Hermans. Tevens bespraken Co-CEO​ BlueAlp,​ Valentijn de Neve en Anne-Marth Vrind van Afvalfonds Verpakkingen de circulaire economie en de mogelijkheden voor de afvalketen. In de meer dan 30 stands waren allerlei innovaties te zien op het gebied van 3D-printen, en organisaties zoals de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland waar deelnemers informatie konden uitwisselen.

Samenwerking in de energietransitie

Het doel van Vol Energie Ondernemen is om te zorgen dat ondernemers elkaar vinden en blijven vinden om samen de uitdagingen en kansen van de energietransitie aan te gaan. Netwerkexpert Judith Smits gaf gouden tips voor ontmoeten van nieuwe mensen. Een van de aanwezige gasten vatte het na afloop goed samen. “Bedrijven doen geen zaken met bedrijven, maar mensen doen zaken met mensen.”

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. Met gesprekken met senior leaders, wetenschappers en beleidsexperts binnen en buiten Shell, en diepteverhalen.