Wat is Shell Recharge?

Shell Recharge is de nieuwe oplaadservice van Shell voor elektrische voertuigen. Het is een betrouwbaar en groeiend netwerk van eersteklas snelladers langs de belangrijkste wegen in Nederland. In combinatie met ons aanbod van goede koffie, gratis wifi, schone toiletten, warme snacks en verse broodjes maakt het uw bezoek aan Shell efficiënt én aangenaam. U kunt dus niet alleen uw elektrische voertuig opladen, maar ook uzelf.

Waar zijn de Shell Recharge locaties?

U vindt ze bij Shell stations in gebieden waar veel elektrische auto’s zijn en waar er ruimte is om te parkeren en op te laden. Shell plant een netwerk van 25 snellaadpalen welke in 2018 operationeel dienen te zijn. Het actuele overzicht van alle stations met Shell Recharge snelladers vindt u in de Shell station locator.

Waar komt de elektriciteit vandaan?

Alle elektriciteit voor Shell Recharge in Nederland is afkomstig van duurzame bronnen. Zo zorgt Nederlandse wind voor de stroom van Shell Recharge.

Kan ik mijn elektrische auto ook opladen?

Onze laadpalen zijn geschikt voor alle volledig elektrische voertuigen met snellaad functionaliteit. De 50 kW-DC-opladers hebben 3 standaard-verbindingen: Het gecombineerd laadsysteem (CSS), Chademo en AC type 2 (43 kWh).

Hoe lang duurt het opladen?

In ongeveer 30 minuten laadt u de accu van uw elektrische auto van 20% naar 80% op. Dit is afhankelijk van het type auto, de grootte van de batterij, het batterijniveau en de buitentemperatuur.

Hoe betaal ik voor Shell Recharge? Moet ik ergens lid van zijn?

De infrastructuur van Shell Recharge is interoperabel, dit betekent dat u met een pasje van elke Mobility Service Provider (MSP) kunt opladen en betalen. Shell Recharge biedt via Allego ook een 'pay-as-you-go'-optie waarvoor u geen MSP abonnement nodig heeft en voor elke oplaadsessie direct betaalt via de Smoov-app. Daar kunt u op veilige wijze uw debet- of creditcardgegevens registreren en een eenmalige oplaadsessie starten.

Wat zijn de kosten voor Shell Recharge?

Shell Recharge kost 55 eurocent per kilowattuur. Bij Shell betaalt u geen extra kosten. U betaalt alleen voor de elektriciteit om uw auto op te laden. Eventuele extra kosten zijn afhankelijk van het contract dat u bij uw mobility service provider heeft.

Kan ik zien of een laadpaal beschikbaar is?

Actuele informatie over de beschikbaarheid van snellaadpalen vindt u via de Allego Smoov-app. Deze is te downloaden via de app store.