shell-moerdijk-fire-hoses-get-circular-destination
Arno van der Heijden, Harm Weering en Derk Seppewoolde overhandigen de brandweerslangen aan Ilse Evers.

Via social media kwam het verzoek van Ilse Evers ter ore bij de Bedrijfsbrandweer van Shell Moerdijk. Brandweermannen Arno van der Heijden, Harm Weering en Derk Seppewoolde brachten dinsdag 1 juni ruim 20 brandweerslangen naar het Rotterdamse bedrijfje en namen gelijk een kijkje in het atelier van Eversom.

Eversom is een sociale onderneming. Oprichtster Ilse Evers: “De brandslangen zijn immers ook hun hele leven sociaal ingezet en het materiaal heeft hier en daar wat littekens net als de mensen die hier werken. Samen komen we tot super mooie producten. We werken hier samen met ‘Rotterdam Inclusief’ die mensen begeleiden met afstand tot de arbeidsmarkt. En ook met de sociale werkplaats van ASVZ, die bezig is met een werk/leer traject voor jongeren.” 

 

“Een brandweerslang bestaat uit synthetisch rubber met daarbinnen een geweven matje van polyester. Daardoor heeft het andere kwaliteiten dan bijvoorbeeld leer. Het ziet er ook een beetje uit als slangenleer, maar dan oersterk. Het kan niet scheuren of lubberen, dus het verliest zijn vorm niet. Het materiaal blijft soepel, dus bijvoorbeeld een rugzak zit lekker comfortabel”, vertelt Evers.

De Moerdijkse brandweermannen beloofden direct dat ze toekomstige gebruikte slangen in de kazerne gaan bewaren voor deze mooie circulaire bestemming.

Kijk voor meer info op de site www.eversom.nl

Meer nieuws

Nieuws en Nieuwsberichten Shell 2020

Nieuws- en Persberichten 2020