De Shell Kinderraad is sinds 2014 gestart bij Shell Pernis en is een gezamenlijk initiatief van Shell Pernis/Moerdijk en de Kleine Ambassade uit Schiedam. De raad bestaat ieder jaar uit een groep enthousiaste kinderen uit groep 6 t/m 8 die in de buurt van Shell Moerdijk wonen. Zij willen meedenken over hun toekomstige leefomgeving en nemen daarom deel aan dit initiatief. Deze kinderen krijgen les over veiligheid, techniek, duurzaamheid en komen in contact met allerlei moderne en technische beroepen en praten over de toekomst. Tevens nemen ze binnenkort een kijkje achter de schermen op Moerdijk. Maar ze moeten uiteraard ook zelf aan de slag. Gedurende het jaar leren de kinderen veel en zullen naar aanleiding daarvan een advies uit te brengen aan onze directie. Dit advies is gebaseerd op een door hun zelf gekozen maatschappelijke kwestie. Het thema van onze Kinderraad dit jaar is:

 “Samen op weg naar een energieke toekomst”.

Tijdens de eerste bijeenkomst werden al meteen veel vragen gesteld. En wat fijn dat de kinderraad weer echt bij ons kon komen. Met zo’n enthousiaste groep wordt dit een spannend en super leuk jaar!

Meer Shell

Shell Moerdijk

Shell Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa.

Nieuwsberichten 2021

Nieuws- en persberichten 2020

Shell in Nederland

Wat is en wat doet Shell in Nederland?